Fædrelandsvennen

Får store vinduer ut mot elva

Nesten en hel låvevegg med vindu, er drømmen når løa på Vigeland Hovedgård skal gjenreises etter brannen.

- TEKST: ODD-INGE RØNNING ULEBERG odd.inge.uleberg@fvn.no

– Hele området er fantastisk idyllisk. Vi må få naturen inn i lokalene, sier restauratø­r Arild Dale til Faedreland­svennen.

Han tror Hovedgårde­n kan gjøre større innhogg i konferanse­markedet hvis nye Løa blir langt lysere og får mye bedre utsikt enn tilfellet var med den opprinneli­ge fjøsbygnin­gen som brant i sommer.

Det er Hydro Vigelands Brug som eier Vigeland Hovedgård. Gjenoppbyg­gingen er et samarbeid mellom Vigelands Brug, Arild Dale og Svendsen-gruppen. Dale og Svendsen eier Kasald AS - som driver restaurant- og selskapslo­kalene.

– Vi er i dialog med forsikring­sselskapet om hvordan ting skal gjøres i detalj. Målet er riving like over nyttår og at vi allerede til høsten kan servere de første måltidene i nytt bygg, sier Dale.

Byggesøkna­d er allerede sendt kommunen. Der viser tegningene at mønet på nybygget skal få store vinduer på begge sider. Hele låveveggen ned mot elva skal få store vinduer.

Det planlegges to butikkloka­ler i kjelleren, restaurant og forsamling­slokaler i første etasje og tre store konferanse­rom i andre etasje.

Det var i juni at Løa ble påsatt og kraftig ødelagt i brann. En mann i 30-årene ble noe senere pågrepet for omfattende brannstift­ing i Vennesla-området.

 ?? FOTO: JARLE MARTINSEN ?? Løa ved Vigeland Hovedgård ble totalskade­t i brannen i juni
FOTO: JARLE MARTINSEN Løa ved Vigeland Hovedgård ble totalskade­t i brannen i juni

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway