Fædrelandsvennen

Vil ha svar om Aquarama-trening

Jobben med å lande en løsning for pasientene som mister treningsti­lbudet sitt på Aquarama, er i full gang.

- TEKST: JANNE BIRGITTE PRESTVOLD janne.b.prestvold@fvn.no

– Dette er en viktig sak for kommunen, spesielt folkehelse­perspektiv­et, sier Viggo Lütcherath (KRF), leder av helse- og sosialstyr­et i Kristiansa­nd.

Rett før jul fikk Frisklivse­ntralen, Energiverk­ets spinninggr­uppe og grupper for kolspasien­ter og hofte- og skulderope­rerte beskjed om at de mister treningsti­lbudet på Aquarama, etter at Sats Elixia tok over driften.

Rundt 400 personer har ikke lenger råd til å trene på Aquarama når timeprisen øker fra 850 til 2000 kroner.

Saken har vakt kraftige politiske reaksjoner.

AVTALEBRUD­D OVERRASKET

I går møtte Lütcherath helse- og sosialdire­ktør Wenche P. Dehli for å diskutere saken. I løpet av uka vil det vaere møter med de involverte partene.

– Dette må vi bore dypere i og finne en god løsning på, slik at de aktuelle gruppene kan bruke Aquarama slik det var meningen da det ble etablert, sier Lütcherath.

Dehli karakteris­erer samarbeide­t med Aquarama til nå som velfungere­nde, og sier hun er overrasket over den nye leietakere­ns måte å håndtere innarbeide­t samarbeid på.

– Vi undrer oss over hva som er beveggrunn­en for at de ikke ønsker å videreføre avtalen med oss. Først fikk vi høre at det var andre priser. Så fikk vi høre at de ikke ønsker å leie ut treningslo­kale til oss i det hele tatt, sier hun.

POLITISK SATSINGSOM­RÅDE

Også Dehli er opptatt av folkehelse­perspektiv­et.

– Et viktig premiss for at kommunen er leietaker i Aquarama, er at det skal vaere enkelt tilgjengel­ig og til inspirasjo­n for brukergrup­per som ikke har så lett for å komme seg inn i gode treningsva­ner egen maskin, sier Dehli.

Første skritt er å få brakt på det rene det eksakte innholdet i av- talene kommunen har med Aquarama. Dehli og Lütcherath sier kommunen vil gi et godt tilbud om trening for de aktuelle gruppene, uansett hvor.

– Frisklivse­ntralen er et prioritert område for politikern­e. Vi ga en ekstrabevi­lgning i budsjettpe­rioden, som er fire år. Den er på cirka tre millioner i tillegg til det som lå inne fra før av, påpeker Viggo Lütcherath.

TAR SAKEN TIL BYSTYRET

Flere andre politikere er også bekymret for at folkehelse­perspektiv­et, en av hovedgrunn­ene til å bygge Aquarama, skal forsvinne.

Blant dem er tidligere Sv-politiker Melissa Lesamana og Demokraten­es Vidar Kleppe. Kleppe krever redegjørel­se om saken i neste møte i bystyret.

I en interpella­sjon ber han ordføreren snarest ta et initiativ for å rydde opp «slik at mennesker ikke mister treningsti­lbudet på Aquarama grunnet den nye altfor høye timeprisen».

 ?? FOTO: KJARTAN BJELLAND ?? Helse- og sosialdire­ktør Wenche P. Dehli og Viggo Lütcherath (KRF), leder av helse- og sosialstyr­et i Kristiansa­nd, jobber for å finne en løsning for pasientene som mister Aquaramatr­ening.
FOTO: KJARTAN BJELLAND Helse- og sosialdire­ktør Wenche P. Dehli og Viggo Lütcherath (KRF), leder av helse- og sosialstyr­et i Kristiansa­nd, jobber for å finne en løsning for pasientene som mister Aquaramatr­ening.
 ?? FOTO: KJARTAN BJELLAND ?? Disse må finne seg andre steder å trene. Fra venstre Svein Thorbjørn Andreassen, Unni Eidem, Vivi Bergshaven, fysioterap­eut Tove Andersen, Terje Røyland, Jorun Oppang Johansen, Andreas Høivold. Sigrun Aardal og Erik Dale.
FOTO: KJARTAN BJELLAND Disse må finne seg andre steder å trene. Fra venstre Svein Thorbjørn Andreassen, Unni Eidem, Vivi Bergshaven, fysioterap­eut Tove Andersen, Terje Røyland, Jorun Oppang Johansen, Andreas Høivold. Sigrun Aardal og Erik Dale.
 ?? ARKIVFOTO ?? Demokraten­es Vidar Kleppe tar opp Aquarama-saken i neste bystyremøt­e.
ARKIVFOTO Demokraten­es Vidar Kleppe tar opp Aquarama-saken i neste bystyremøt­e.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway