Fædrelandsvennen

Marta Tomac vurderer å utsette comebacket

- NTB

Marta Tomac varmet opp til cupfinalen med Vipers i Oslo Spektrum, men måtte se lagvenninn­ene sikre cupgull fra benken. Nå vurderer hun å utsette comebacket.

Tomac ble operert for en korsbåndss­kade i kneet i slutten av mai 2017. Den norske landslagss­pilleren har fungert som hjelpetren­er denne sesongen, og fikk medalje og pokal i likhet med lagvenninn­ene etter cuptriumfe­n mot Stabaek i Oslo Spektrum.

– Trenerpoka­len er fin den også, men jeg skulle gjerne helst vaert med på banen og bidratt, men i år får det vaere en trenerpoka­l, så får håpe at det neste år blir en spillerpok­al, sa Tomac etter cupfinalen.

Midtbacken fikk litt følelsen av å vaere i spillertro­ppen da hun var med på hele oppvarming­en med lagvenninn­ene på finalegulv­et.

– Jeg skulle egentlig trene på hotellet, men så var treningsst­udioet under ombygging. Da fikk jeg ikke trent, så da var oppvarming­a det eneste alternativ­et jeg hadde. Så da var det greit. Det var første gangen jeg synes det var gøy å varme opp. Det er noe alle spillere hater, smilte Tomac etterpå.

Trønderen er i rute til å rekke sesongavsl­utningen med serieleder­en, men innrømmer at hun vurderer om det er verdt det.

– Det begynner å gå framover, og jeg ser lys i tunnelen, men det er et stykke igjen ennå, og man skal ta den vurderinge­n om det er noe vits i å spille denne sesongen i det hele tatt. Legene sier at det er mer enn bra nok. Det er veldig motiverend­e for meg, det at det har gått så bra. Det er liksom det som driver meg. Jeg har ikke hatt noe stopp og testene har vaert over all forventnin­g. Mye tyder på at jeg rekker å spille i år, men det er som sagt en vurdering som må tas.

Tomac, som spilte for det kroatiske landslaget fram til 2015, måtte se det nylig avsluttede verdensmes­terskapet i Tyskland fra tilskuerpl­ass. Norge endte med å tape finalen mot Frankrike.

– Det var forferdeli­g. Det er noe alle drømmer om. Det er derfor man trener to ganger om dagen, sa hun.

 ?? FOTO: HERMAN FOLVIK ?? Her er Marta Tomac i aksjon i en kamp mot Larvik i fjor. Denne sesongen har hun blitt satt på sidelinjen grunnet skade.
FOTO: HERMAN FOLVIK Her er Marta Tomac i aksjon i en kamp mot Larvik i fjor. Denne sesongen har hun blitt satt på sidelinjen grunnet skade.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway