Fædrelandsvennen

– I mitt hode er det slutt på Start og nedrykkstr­id

Start-leder Even Øgrey Brandsdal føler nesten at han leder en helt ny klubb. De neste ukene skal klubben og eierne enes om Starts målsetting i 2018.

- TEKST: PÅL WOLLEBAEK JØRGENSEN paal.joergensen@fvn.no

– Vi må samle både folk og tråder før vi uttaler oss spesifikt om mål. Det må forankres, men det er slutt på Start og nedrykksst­rid. Jeg tror folk kommer til å gå på hjemmekamp­er med forventnin­g om at kampen kan vinnes, sier Start-direktør Even Øgrey Brandsdal til Faedreland­svennen.

Etter ferietid for de fleste i klub- ben er «nye Start» i ferd med å samles i kontorland­skapene på Sparebanke­n Sør Arena. Spillerne og laget nye trener, Mark Dempsey, møtes til første trening mandag i neste uke. I inngangen til 2018 er det helt andre forventnin­ger til Start enn de siste årene.

– Det er vi glade for, sier Brandsdal.

Bakgrunnen er velkjent. Starts fem nye eiere fra gamblingin­dustrien har kommet inn med frisk kapital og vilje til å satse. En ny organisasj­on med flere mennesker, blant andre Hr-direktør Morten Aa Djupvik, skal begynne å virke fra nå. Starts supportere må også bli kjent med nye fjes på banen.

Keepere:

Håkon Opdal, Benjamin Boujar

Forsvarssp­illere:

Simon Larsen, Rolf Daniel Vikstøl, Henrik Robstad, Eirik Wichne, Damion Lowe, Elliot Käck (ny fra Djurgården, Sverige).

Midtbanesp­illere:

Angrepsspi­llere:

Kristjan Floki Finnbogaso­n, Larsjørgen Salvesen, Dennis Antwi, Tobias Christense­n, Gudmundur Tryggvason (ny fra KR Reykjavik, Island).

INTERESSER­T I SVENSKE

Tre nye spillere er allerede på plass – ghaneseren Isaac Twum, svensken Elliot Käck og islendinge­n Gudmundur Tryggvason. Det kommer antakelig en håndfull nye til. Nigerianer­en Aremu Afeez

Fakta

Thomas Zernichow, Adnan Hadzic, Andreas Hollingen, Espen Børufsen, Erlend Segberg, Daniel Aase, Abubakar Ibrahim, Isaac Twum (ny fra Inter Allies, Ghana). skal gjennom medisinsk test før han signerer. Faedreland­svennen vet også at klubben ønsker å sikre seg svensken Kevin Kabran fra Brommapojk­arna. Svenske medier skrev før jul at topplaget Østersund hadde fått konkurrans­e fra Start om den offensive spilleren, som vil koste rundt tre millioner kroner. Etter det Faedreland­svennen vet er også tidligere Rosenborg-spiller Johan Laedre Bjørdal, Steffen Lie Skålevik, og hans lagkamerat i Brann, Kasper Skaanes, spillere som har vaert – eller er – på blokka til Start.

– På generelt grunnlag kan jeg si at jeg er imponert over de ressursene vi har fått tilmålt av dem over oss (eierne). Samtidig skal vi kun betale realistisk­e summer for dem vi henter, sier Karlsen.

– Hvilke sportslige forventnin­ger kan folk ha til Start i 2018?

– De kan forvente at vi tar steg og blir en fullverdig eliteserie­klubb. Jeg håper og tror at i 2018 kan supportern­e føle seg stolte av Start. Jeg tror vi kommer til å se at vi har gjort et godt arbeid siden vi startet i august, sier Karlsen, som lover en ting.

– Vi kommer til å ha et godt lag. Per nå har klubben over 20 alagsspill­ere i troppen, men det blir antakelig mange utskiftnin­ger før sesongen starter. Faedreland­svennen vet at 1. divisjonsk­lubber har luktet på Dennis Antwi, Abubakar Ibrahim, Lasse Sigurdsen og Erlend Segberg. Det går trolig også spillere til Jerv, som Start nylig skrev en samar- beidsavtal­e med. Samtidig ønsker Mark Dempsey å gi dem som er Start-spillere en real sjanse når treningene starter.

Økonomisk er det en ny hverdag med nye eiere i Start. Det er frigitt et relativt stort beløp til investerin­ger i spillersta­llen før 2018. Eierne vil også dekke underskudd­ene som kommer i Start, både i 2017 og de neste årene.

FORBEREDT På UNDERSKUDD

– Det er helt naturlig at Start i en investerin­gsfase vil oppleve underskudd. Forskjelle­n fra tidligere år er at dette er underskudd som vi er forberedt på. Start En Drøm AS er klare på at vi skal bygge over tid, og da kreves det kapital, sier Brandsdal, som håper klubben kan gå i balanse i 2020.

– Vi trenger noen år før vi får et driftsresu­ltat som går i balanse, uten å vaere avhengig av innskutt driftskapi­tal fra eierne eller spillersal­g, forklarer Start-direktøren, som regner med 3–4 års klubb-bygging før Start er der de ønsker å vaere – i toppen av eliteserie­n.

– Vi kommer til å oppleve store ting her, det er jeg sikker på. Spørsmålet er bare når det skjer, sier han.

PS! Starts første treningska­mp skulle vaert mot Vindbjart 12. januar, men klubbene har bestemt seg for å avlyse denne.

 ?? FOTO: REIDAR KOLLSTAD ?? Starts administre­rende direktør Even Øgrey Brandsdal ser en lys framtid i møte. Her fotografer­t foran den gamle Start-vimpelen inne på Sparebanke­n Sør Arena.
FOTO: REIDAR KOLLSTAD Starts administre­rende direktør Even Øgrey Brandsdal ser en lys framtid i møte. Her fotografer­t foran den gamle Start-vimpelen inne på Sparebanke­n Sør Arena.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway