Fædrelandsvennen

Nesten, men ikke helt

- CATHRINE SORDAL

KOMEDIE «Rett vest»

Norge 2017 6 år

«Rett vest» er den nye filmen til den selvlaerte filmskaper­en Henrik M. Dahlsbakke­n.

Historien er mildt sjarmerend­e, og handler om Kasper (Benjamin Helstad) som akkurat har mistet sin mor og jobben som vikarlaere­r i musikk, og faren hans Georg Margrethe (Ingar Helge Gimle). De sliter med å takle sorgen og bestemmer seg for å delta på morens vegne i norgesmest­erskapet i quilting, som hun kvalifiser­te seg til rett før hun døde.

Filmen byr på noen fine enkeltscen­er og bra skuespill, men dialogen er kunstig, mange av rollefigur­ene blir for karikerte og handlingen­e deres er lite troverdig. Og som i Dahlsbakke­ns forrige film, «Cave», er det litt for mange løse tråder som aldri blir samlet, og en rekke tråder som ikke er festet til nøstet i det hele tatt.

Manuset er mangelfull­t og personskil­dringene er for tynne, og de få gangene det skjer noe som kunne vaert interessan­t og spennende mellom karakteren­e, sklir handlingen fort videre og inn en ny floskel eller klisjé. Det er synd for det ligger noe fint i bunnen, og filmskaper­en har absolutt potensial og talent. Men det er fremdeles en vei å gå før han blir en god historiefo­rteller. Han burde også fokusere på kvalitet framfor kvantitet. Fire filmer på to år, og ytterlige fem filmer som skal lages i 2018/2019 er i overkant mye.

 ?? FOTO: TOUR DE FORCE ?? «Rett vest» vil mye, men får det ikke helt til. Den byr likevel på flere sjarmerend­e scener.
FOTO: TOUR DE FORCE «Rett vest» vil mye, men får det ikke helt til. Den byr likevel på flere sjarmerend­e scener.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway