Fædrelandsvennen

Politiet gjør forskjell på folk

- ODD M. DJØSELAND

I den utmerkede regionavis­en Lister kunne vi nylig lese en liten notis om en Stavanger-mann på 38 år som hadde fått et forelegg på 4.000 kroner, pluss en regning på 2.491 som skadeersta­tning for en rute han hadde knust i Flekkefjor­d.

●●En helt grei reaksjon fra lovens håndhevere, etter min mening.

Fredag den 26. februar d.å. fikk jeg ved midnattsti­der «besøk» av en av bygdas kjente kriminelle, som kastet en stor betongstei­n gjennom kjøkkenvin­duet mitt. Gjerningsp­ersonen ble sett og gjenkjent.

Jeg ringte politiets vakttelefo­n, og foreslo at de burde komme og ta noen foto og ellers beskue ødeleggels­ene, før jeg begynte å rydde opp. Men nei – de var ikke interesser­t. Jeg tok derfor noen foto med eget kamera.

Den 8. mars leverte jeg så en detaljert skriftlig anmeldelse på forholdet, vedlagt noen av mine foto. Den 6. april kom det så brev fra politiet om at «Forholdet er henlagt på grunn av manglende kapasitet til å behandle saken»!

Regningen fra glassmeste­ren kom på 2598,75 kroner, altså omtrent det samme som i Flekkefjor­d-saken. Jeg gir med denne påminnelse politi og rettsvesen en anledning og påminnelse om å gjenåpne «min» sak med tanke på et noenlunde parallelt sluttresul­tat som i Flekkefjor­d-saken. For det er vel fortsatt likhet for loven… eller?

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway