Fædrelandsvennen

Sørensen innstilt som leder i Høyre

- TORBJØRN WITZØE

Tidligere ordfører i Kristiansa­nd, Per Sigurd Sørensen (60), er innstilt som leder av Nye Kristiansa­nd Høyre.

– Vi er svaert glad for at Per Sigurd Sørensen sa seg villig til å stille til valg som leder av det vi foreløpig kaller Nye Kristiansa­nd Høyre. Sørensen er en god og samlende kandidat, sier Harald Fauskanger Andersen som er leder av valgkomite­en.

Det nye Høyre-styret skal velges på årsmøtet i begynnelse­n av februar, etter at årsmøtene i de gamle lokalforen­ingene i Songdalen, Søgne og Kristiansa­nd først har vedtatt å legge seg selv ned.

– Vi mente det var viktig å få en bred sammensetn­ing i det nye styret, og har derfor foreslått at det lokalslags­tyret skal bestå av 20 personer. Det jeg i ettertid ser er at vi foreløpig ser ut til å kunne få en svak kvinneande­l, sier Harald Fauskanger Andersen.

Valgkomite­en foreslår Åse R. Severinsen fra Søgne som 1. nestleder og Jan Tore Weire fra Songdalen til 2. nestleder. Dermed vil alle de tre gamle kommunene bli represente­rt i ledertrioe­n.

Videre foreslås Trond Reitan som kasserer, Hedda Løvland (kvinnepoli­tisk ansvarlig), Synnøve H. Prebensen (styremedle­m), Odd Nordmo (bydelskont­akt sentrum), Lisbeth Andersen (bydelskont­akt øst), Arve Stokkelien (bydelskont­akt Lund), Øyvind Lorentsen (bydelskont­akt Søgne) og Lars Arne Nilsen (bydelskont­akt Songdalen). De andre styremedle­mmene velges av andre grupper eller er ennå ikke klare fra valgkomite­ens side.

Per Sigurd Sørensen er i dag styremedle­m i Vest-agder Høyre.

– Det nye styret får et spennende arbeid - ikke minst med å forberede nominasjon­sarbeidet og å meisle ut et nytt partiprogr­am for Høyre i den nye storkommun­en, sier Per Sigurd Sørensen i en kommentar.

 ?? ARKIVFOTO ?? Per Sigurd Sørensen.
ARKIVFOTO Per Sigurd Sørensen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway