Fædrelandsvennen

Boligbrann raskt slukket

En tilfeldig forbipasse­rende oppdaget at det brant i en bolig i Giert Giertsensg­ate i Mandal i går morges.

-

Brannen ble meldt klokka 08.53 av tilfeldig forbipasse­rende, mens huseier var på jobb.

Nødetatene var raskt på stedet. Det røyk da kraftig fra huset som ligger i den sårbare, gamle trehusbeby­ggelsen midt i Mandal sentrum, like før Solborg hotell.

– Det var ikke utvendige flammer da vi kom til stedet, slik at vi raskt fikk avklart at det ikke var fare for spredning. Men det var full fyr inne i første etasje, som delvis hadde begynte å spre seg opp på loftet, forteller overbefals­vakt Tor Oddvar Torkildsen i Brannvesen­et Sør Mandal.

Etter et kvarter kunne politiet melde at det ikke var fare for at brannen skulle spre seg til den øvrige bebyggelse­n i området.

IKKE NOEN I HUSET

Det var lenge uklart om det var folk i huset. Huset ble gjennomsøk­t av røykdykker­e flere ganger, før politiet klokka 10.14 slo fast at det ikke hadde vaert folk i huset.

– Politiet fikk også tidlig tak i huseier, som forenklet arbeidet for oss, sier Torkildsen.

Alt av tilgjengel­ig mannskap ble satt inn på brannstede­t. Klokka 09.25 meldte brannvesen­et at de har kontroll på brannen, og fortsatte etterslukk­ingen.

De slokket da med stigebil og lift og tok seg inn gjennom taket, samtidig som de var innvending og slokket.

– Vi fikk raskt slokket brannen inne i huset. Problemet er hulrommene oppe i taket på loftet. Der måtte vi gå inn fra utsiden. Det er fortsatt noen hulrom vi ikke ser, slik at vi overvåker med kamera og er klare med vann, forteller Torkildsen.

UKJENT ÅRSAK

Politiet fikk raskt kontakt med huseier, og har hatt mannen til avhør.

Til Faedreland­svennen forteller han at han var på jobb da brannen brøt ut, og at han ikke har noen idé om hva som kan ha forårsaket brannen, eller hvor den kan ha begynt.

Brannvesen­et konstatere­r at brannen sannsynlig­vis har begynt i første etasje, men har ingen formening om årsaken.

Politiet sier at de så langt ikke vet noe om årsaken til brannen.

 ?? FOTO: RONNY BLIX ?? Det var kraftig røykutvikl­ing fra huset i Giert Giertsens gate i Mandal hvor det brant fredag morgen.
FOTO: RONNY BLIX Det var kraftig røykutvikl­ing fra huset i Giert Giertsens gate i Mandal hvor det brant fredag morgen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway