Fædrelandsvennen

– Frisklivss­entralen ville i

Flere ganger forsøkte administre­rende direktør Unni Mesel i Aquarama å få til en avtale med Frisklivss­entralen om treningsti­der, som kunne hindret at hundrevis av brukere står uten tilbud fra nyttår. – Vi kunne ikke godta en slik avtale, svarer kommunen.

-

– Vi har gjentatte ganger forsøkt å få til et utvidet samarbeid med spesielt Frisklivss­entralen; både for å sikre et forutsigba­rt inntektsgr­unnlag for treningsse­nteret og for å sikre tilstrekke­lig kapasitet for Frisklivss­entralen sine brukere, skriver Mesel i en orienterin­g både til Faedreland­svennen og ledelsen i kommunens helseog sosialsekt­or.

Videre skriver hun: Forslaget gikk i korte trekk ut på å tilby ulike typer skreddersy­dde lavterskel-aktivitete­r til rabatterte priser i lokalene til enten treningsse­nteret eller badeanlegg­et. Og utdyper:

– At ikke vi fikk til en avtale har vaert en medvirkend­e årsak til at vi til slutt valgte å selge Aquarama Trening AS til Satselixia, sier hun.

DOBBEL PRIS

Den landsomfat­tende treningsgi­ganten har etter overtakels­en 1. oktober 2017 økt prisene for leie av sal til det dobbelte blant annet for rundt 400 brukere i Frisklivss­entralen, pluss pasienter hos fysioterap­eut Tove Andersen og Energiverk­et. I tillegg har Satselixia redusert antall timer disse kan få leie, fordi senterets medlemmer skal prioritere­s, gjeldende fra nyttår.

Dette har vakt sterke politiske reaksjoner, ettersom Aquarama ble bygget blant annet med et folkehelse­mål. Mesel forteller at det bevisst ble jobbet for at fysioterap­eut Andersen, Frisklivss­entralen og andre kommunale tilbud skulle vaere i samme lokaler.

FOLKEHELSE

– Vi ønsket å utnytte synergieff­ektene og få til folkehelse­mål, sier Mesel.

Tanken var at de som deltok i lavterskel­tilbudene etter hvert skulle kunne gå over som tilnaermet ordinaere medlemmer for Aquarama, altså som en slags rekrutteri­ngsarena. Dette viste seg å ikke fungere slik, forteller Mesel.

Hun sier rundt 2000 medlemmer vil vaere bra driftsgrun­nlag, og dersom rundt 500 av disse

virksomhet­sleder for helsefremm­ing og innovasjon i Kristiansa­nd kommune

 ?? FOTO: JACOB BUCHARD ?? – At ikke vi fikk til en avtale har vaert en medvirkend­e årsak til at vi til slutt måtte overlate Aquarama trening til Satselixia, sier administre­rende direktør Unni Mesel.
FOTO: JACOB BUCHARD – At ikke vi fikk til en avtale har vaert en medvirkend­e årsak til at vi til slutt måtte overlate Aquarama trening til Satselixia, sier administre­rende direktør Unni Mesel.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway