Fædrelandsvennen

Kke inngå avtale

- TEKST: STEINAR VINDSLAND steinar.vindsland@fvn.no

kom fra lavterskel­tilbudene, ville mye vaert gjort.

Hun understrek­er at det bare var bade- og svømmeanle­gget som ble bygget som en rent Offentlig Privat Samarbeid, resten skulle vaere rene kommersiel­le foretak. Likevel hadde Aquarama et ønske om folkehelse­perspektiv på driften.

DESSVERRE

– Vi må dessverre konstatere at gunstige priser og gode rabattordn­inger for såkalte «lavterskel-aktivitete­r» ikke har ført til økt bruk av AQ Trening. Dette beklages fra AQ sin side fordi regelmessi­g bruk av treningsti­lbud medfører gode helseeffek­ter for brukerne, sier hun.

Samtidig foreslår hun en løs- ning med en treningssa­l i Aquarama, som per i dag leies av Vestagder fylkeskomm­une, som ikke utnytter den hele tiden. Hun ser for seg at fylkeskomm­unen framleier til for eksempel Frisklivss­entralen på de tidspunkte­ne elevene ved Tangen og Kvadrature­n videregåen­de skole ikke bruker den.

STEMMER

– Det stemmer at Aquarama ønsket å få til en avtale, men vi kunne ikke godta en slik avtale, sier virksomhet­sleder for helsefremm­ing og innovasjon i Kristiansa­nd kommune, Tone Kylland.

Hun sier avtalen innebar at Frisklivss­entralen skulle forplikte seg til at alle de som trente skulle over i tilbud på Aquarama trening når det midlertidi­ge, kommunale tilbudet var over.

– Vi kunne ikke gå inn på en slik avtale på vegne av folk. De er forskjelli­ge mennesker med forskjelli­ge behov, og skal kunne stå fritt til å velge sine tilbud etter sin økonomi og hva som passer best for dem, sier Kylland.

Hun forteller at det er kommet inn mange tilbud om erstatning for treningsar­ealene som forsvinner, og at kommunen jobber på spreng for å finne en løsning.

– Dette er et så viktig tilbud til så mange at jeg er sikker på at vi skal få det til, sier Kylland.

 ??  ??
 ?? FOTO: JON DANIELSEN ?? Virksomhet­sleder for helsefremm­ering og innovasjon i Kristiansa­nd kommune, Tone Kylland.
FOTO: JON DANIELSEN Virksomhet­sleder for helsefremm­ering og innovasjon i Kristiansa­nd kommune, Tone Kylland.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway