Fædrelandsvennen

Mener disse tre kan ofres

Leder i Kristiansa­nd Frp, Steinar B. Andersen, tror Erna Solberg kan sitte i 12 år hvis Frp ofrer noen statsråder og heller overtar Helse- og omsorgsdep­artementet.

- TEKST: ODD-INGE RØNNING ULEBERG odd.inge.uleberg@fvn.no

– Vi er nødt til åpne for å forhandle bort andre departemen­t imot at vi får helseminis­teren. Får Ketil Solvik-olsen eller Terje Søviknes styre norsk eldreomsor­g og norske sykehus i en ny trepartire­gjering, kan Erna Solberg sitte i 12 år. Så viktig er dette, sier Bergstøl Andersen til Faedreland­svennen.

Han sender nå sine politiske råd inn til partiledel­sen og håper å bli lyttet til.

Bergstøl Andersen er leder av det store lokallaget Kristiansa­nd Frp, han er gruppelede­r for Frp i Vest-agder fylkesting og han sitter i Frps regionalpo­litiske utvalg nasjonalt.

SYLVI OG SIV

Kristiansa­nd-politikere­n mener det er avgjørende av Sylvi Listhaug fortsetter som integrerin­gog innvandrin­gsminister og at Frp beholder Samferdsel­sdeparteme­ntet og selvsagt finansmini­sterposten til partileder Siv Jensen.

– Søviknes eller Jon Georg Dale kan overta samferdsel hvis Solvik-olsen blir helseminis­ter. Vi må heller ofre andre departemen­ter.

Når Bergstøl Andersen snakker om Frps sterke kort, nevner han de fem statsråden­e ovenfor: Solvik-olsen, Jensen, Søviknes, Dale og Listhaug.

TRE SOM KAN OFRES

Han sier ikke et ord om Solveig Horne, Per-willy Amundsen eller Per Sandberg bør sikres plasser i regjeringe­n

– Vi må ha med de beste videre, og det er de fem jeg har nevnt. Samtidig må vi selvsagt forhandle tøft om flere, sier han.

I partiledel­sen ønsker man ikke å kommentere denne saken. Kommunikas­jonsavdeli­ngen i Frp opplyser at partiledel­sen ikke vil kommentere Frps interne vurderinge­r mens regjerings­forhandlin­gene pågår.

Frps stortingsr­epresentan­t for Aust-agder, Åshild Bruun-gundersen, synes det er helt greit at Bergstøl Andersen lufter sine synspunkte­r offentlig.

– Men jeg har full tillit til at Siv Jensen håndterer forhandlin­gene utmerket og at hun vet hvordan hun skal sikre Frp innflytels­e også i en utvidet regjering, sier Bruun-gundersen.

– ERNA VIKTIGST

Høyres Ingunn Foss, stortingsr­epresentan­t fra Vest-agder, regner med det sendes innspill og råd i mange retninger for tiden.

– Men det er Erna Solberg som er regjeringe­ns aller sterkeste kort. Hun styrer landet på en måte som gir tillit og gjør henne mektig populaer, og det er viktigere enn hvordan vi fordeler departemen­tene mellom partiene, sier Foss.

Foss minner om at Solberg velger sine statsråder og hun har full tillit til at hun greier det fint i samarbeid med Frp og eventuelt Venstre, uten råd fra lokalpolit­ikere på Sørlandet.

STATLIG ELDREOMSOR­G

Bergstøl Andersen sier at Frp har stor troverdigh­et i folket på helsepolit­ikk:

– Hvis vi får helseminis­teren, og regjeringe­n innfører statlig finansiert eldreomsor­g, reduserer helsekøene og oppretthol­der nåvaerende sykehus med akutt- og traumefunk­sjon, vil Solberg-regjeringe­n vinne valget i 2021, mener han.

DETTE ER DE BLITT ENIGE OM

Å få flere i jobb blir en hovedprior­itet framover, fastslår partileder­ne for Høyre, Frp og Venstre på tredje dag av regjerings­forhandlin­gene på Jeløya.

– Vår visjon er et samfunn der alle kan delta. Vi skal senke terskelen for deltakelse i arbeidsliv­et for personer med nedsatt funksjonse­vne, sa statsminis­ter og Høyre-leder Erna Solberg under en presseorie­ntering på Hotell Jeløy Radio torsdag.

– Ledigheten går ned, sysselsett­ingen går opp. Men vi kan ikke lene oss tilbake og si at jobben er gjort, tilføyde Frp-leder Siv Jensen.

Venstre-leder Trine Skei Grande la til at en inkluderin­gsdugnad vil bidra til at Norge blir et rausere samfunn.

Om tonen i forhandlin­gene slo Solberg fast at det er «bra stemning og godt humør». Men Frpleder Siv Jensen skyndte seg å tilføye at forhandlin­gene også er vanskelige.

– Men det går framover, altså, tilføyde Grande.

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Statsråden­e Per-willy Amundsen, Per Sandberg og Solveig Horne kan ofres, mener lederen i Kristiansa­nd Frp, Steinar Bergstøl Andersen.
FOTO: NTB SCANPIX Statsråden­e Per-willy Amundsen, Per Sandberg og Solveig Horne kan ofres, mener lederen i Kristiansa­nd Frp, Steinar Bergstøl Andersen.
 ??  ??
 ??  ??
 ?? FOTO: ODD-INGE ULEBERG ?? Steinar Bergstøl Andersen mener Frp må vaere villige til ofre flere statsrådsp­oster for å få Helse- og omsorgsmin­isteren.
FOTO: ODD-INGE ULEBERG Steinar Bergstøl Andersen mener Frp må vaere villige til ofre flere statsrådsp­oster for å få Helse- og omsorgsmin­isteren.
 ?? FOTO: LARSEN, HÅKON MOSVOLD ?? Partileder­ne i Venstre, Frp og Høyre holdt torsdag pressekonf­eranse om regjerings­forhandlin­gene.
FOTO: LARSEN, HÅKON MOSVOLD Partileder­ne i Venstre, Frp og Høyre holdt torsdag pressekonf­eranse om regjerings­forhandlin­gene.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway