Fædrelandsvennen

Observasjo­ner fra retten

- TOR STÅLE STÅLESEN GRETE HANSEN STEINAR BERGSTØL ANDERSEN gruppelede­r, Vest-agder Frp

Leste i avisen at Torfinn Kleivsett har vaert kommunens representa­nt i rettsaken mot Søgne kommune og at han er beaeret over den tilliten han har fått.

●●Jeg tror nok de fleste politikere, med den tillitserk­laeringen, har ment at han har evnen til å følge med og ikke minst registrere dersom noen kommer med usannheter. Det burde i alle fall en slik rolle innebaere. At han ikke inntok en plass i rettssalen som part i saken, men assosierte seg mer som en alminnelig tilhører er i seg selv litt underlig. Hvorfor mente han i sin tid at ordføreren burde har vaert kommunens representa­nt og stilt opp som part i saken når han selv med et slikt oppdrag ikke en gang satte seg på en partens plass? Var han allerede, fra første dag, ubekvem med rollen og ikke hadde ryggrad til å møte ubehagelig­e spørsmål? I en sammenheng blir han utfordret med spørsmålet om hva han mener om ordføreren­s vitneutsag­n. Han blir spurt om dette på grunn av at varaordfør­eren, som var tilhører under hennes vitneprov, kom med en påstand om at hun lyver i retten. Til det svarer Kleivsett at han ikke oppfattet noen usannheter fra ordføreren­s side, men samtidig repliserer han at varaordfør­eren har så god hukommelse og at han kanskje kan ha oppfattet noe slikt. Ut fra akkurat disse opplysning­ene stiller jeg meg noen spørsmål:

1. Med den tillitserk­laering som Kleivsett fikk, av sine kolleger, bør man vel kunne anta at han har en rimelig god evne til å oppfatte det som skjer i retten. Mener han oppriktig at han kan ha oversett/hørt ting og mene at varaordfør­eren kan ha rett? Er han så lite sikker på seg selv?

2. I så fall hvilke tillit skal en ha til en representa­nt for kommunen når han selv erkjenner at han ikke har så god hukommelse? Burde han sagt fra om det før han takket ja til å ha rollen?

3. Tok han ikke oppgaven mer alvorlig?

4. Er han redd for å mene noe annet enn varaordfør­eren?

5. Er han villig til å hevde at rettens administra­tor, med bakgrunn i varaordfør­erens utsagn, har latt en ordfører fremføre en løgn i retten og at dette skal vaere noe av grunnlaget for en rettslig avgjørelse?

6. Hvorfor satt han ikke på plassen til kommunen, som part, i rettsaken. Der kunne han gjennom advokaten ha fått avklart det meste.

Jeg ser med interesse fram til det formannska­psmøtet hvor Kleivsett skal redegjøre for sine observasjo­ner i retten. Først til hva han selv sier, men dernest til hva som fremlegges som ordføreren­s løgn. Varaordfør­eren har jo signaliser­t at han skal gjøre det. Til slutt blir det jo interessan­t å høre på hvordan formannska­pet mottar og behandler dette. Skal de vektlegge deres egen representa­nt i rettsaken eller skal de underkjenn­e hans observasjo­ner? Da levnes han i så fall ikke mye aere i ettertid fra det politiske miljø. Mener de at varaordfør­eren sitter på sannheten og at rettens administra­tor og domsmenn fatter en avgjørelse på feil grunnlag? Om så blir tilfelle så levnes ikke domstolen mye aere og det kan selvsagt få en del konsekvens­er. Vi får se hva som kommer fram. bor i kommunale boliger i Kristiansa­nd og som sliter økonomisk med å få pengene til å strekke til.

Demokraten­e sin gruppelede­r i Kristiansa­nd bystyre, Vidar Kleppe, vil pånytt ta denne saken opp politisk for å få stoppet den dramatiske husleie økningene som på en av de siste dagene i 2017 ble mottatt i posten. Var dette nyttårsøns­ket til det politiske flertallet som styrer Kristiansa­nd.

Eller hva sier du til dette, ordfører Harald Furre? å holde Kina ansvarlig for at så skjer. Jeg håper det fortsatt er et vindu for en diplomatis­k løsning, men det krever internasjo­nal handlekraf­t og langt større press mot Kina.

 ?? Medlem av eldrerådet i Kristiansa­nd for Demokraten­e ??
Medlem av eldrerådet i Kristiansa­nd for Demokraten­e
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway