Fædrelandsvennen

Svein-magne Pedersen er 70 år

- NTB

●●Evangelist, daglig leder og forfatter Svein-magne Pedersen, Postboks 53, 4701 Vennesla.

Svein-magne Pedersen er født på Håkvik ved Narvik, har laestadian­sk bakgrunn og studerte teologi på Ansgarskol­en i Oslo. Deretter virket han som evangelist rundt om i Norge. I 1982 emigrerte han sammen med sin familie på fem til Canada, der han i seks år var pastor og misjonaer i byene The Pas og Flin Flon i provinsen Manitoba. Her drev han også fengselsmi­sjon og hadde sitt eget Tvprogram, «The New Dimension».

I 1988 dro familien Pedersen tilbake til Norge, og året etter ble de canadiske statsborge­re. I 1990 startet han stiftelsen Misjonen Jesus Leger (MJL), og samme året startet han misjonsbla­det Legedom, hvor han selv ble redaktør. I 1991 startet han Forlaget Legedom, og har skrevet 16 bøker, de fleste om guddommeli­g helbredels­e. I juli 2004 mottok jubilanten en PHD, en teologisk doktorgrad fra Life Christian University, Tampa, Florida. Med fokus på helbredels­e ved bønn har Pedersen vaert sterkt profilert i mediene, blant annet i Tvprogramm­ene «Lønning Direkte» og «Holmgang». Hans liv og tjeneste ble også profilert i programmen­e «Dokument 2» og «Faktor». I 2005 startet han sitt eget Tv-program, «Miraklet er ditt», som nå sendes hver uke i 123 land, dubbet til flere språk. I de senere år har Svein-magne Pedersen, gjennom MJL, drevet med sosialt arbeid. MJL har bygd 24 barnehjem i India, med plass for 2000 foreldrelø­se barn. Stiftelsen har til nå bygd elleve brønner for de kasteløse utenfor Chennai i India. I 2008 bygde MJL et nytt senter i Vennesla, med blant annet Tv-studio og rundt 20 på lønningsli­sten til stiftelsen.

I 1992 begynte Pedersen med teletorgtj­eneste for dem som søkte forbønn på telefonen, og i 2016 startet han Telefonkir­ken. Her er det plass til 120 som hver onsdag kl. 20 og 21 kan ringe inn for å lytte til en andakt og for å få forbønn av ham, til vel 100 kroner for en halv time. Jubilanten har ingen planer om å pensjonere seg. Han arbeider 80-timers uke, og tar kun to uker ferie om sommeren. Han ber for rundt 100.000 syke enkeltmenn­esker hvert år og hevder at mange tusen årlig blir frelst og helbredet gjennom hans tjeneste. Hele verden er hans kall. Det er grensespre­ngende og det fins alltid mer land å innta. Dagen vil bli feiret på MJLS senter i Vennesla.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway