Fædrelandsvennen

Ruthford Pedersens erstatter er funnet

- HÅVARD KARLSEN

Frode Birkeland blir Erik Ruthford Pedersens erstatter i Start.

Det melder klubben på sin hjemmeside.

Birkeland erstatter Erik Ruthford Pedersen, som sluttet da sønnen Steinar Pedersen måtte gå som hovedtrene­r i slutten av september i fjor.

– Jeg er smånervøs og veldig spent. Det er store sko å fylle her. Han er en legende i keepertren­ermiljøet, men jeg er klar til å ta fatt på utfordring­en, sier Birkeland.

45-åringen er tidligere spiss, og har spilt i klubber som Sogndal, Lyn, Lillestrøm, Hamkam og Kongsvinge­r.

Birkeland ble ansatt som keepertren­er i Hønefoss i 2013. De to siste sesongene har han jobbet som assistentt­rener og spillerutv­ikler i 1. divisjonsk­lubben Levanger.

– Jeg ser nok ting på en litt annen måte som gammel spiss. Samtidig har jeg laert mye av dyktige keepere og keepertren­ere i Norge. Det skal bli spennende å ta disse erfaringen­e med til Start, sier Birkeland.

Tor-kristian Karlsen, sportslig leder i Start, er glad for å ha Birkeland på plass.

– Han er en entusiasti­sk og dyktig trener med solid erfaring fra norsk fotball. Han ønsker virkelig å vaere med på det vi ønsker å bygge i Start, sier Karlsen.

Start har gjort flere ansettelse­r rundt sport den siste tiden. Rune Haegeland kommer fra Donn, og blir ny materialfo­rvalter for A-laget kommende sesong.

 ?? FOTO: IK START ?? Frode Birkeland har fått jobben som keepertren­er i Start. Her er han avbildet på Sparebanke­n Sør Arena.
FOTO: IK START Frode Birkeland har fått jobben som keepertren­er i Start. Her er han avbildet på Sparebanke­n Sør Arena.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway