Fædrelandsvennen

Gabrielsen demper forventnin­gene

- ÅGE HARALD DRANGSHOLT

Vipers-trener Kenneth Gabrielsen tør slett ikke å love festhåndba­ll når Vipers tar imot Issy Paris lørdag.

– Vi bør vinne hjemmekamp­ene først, og så får vi se hvordan det går. Jeg er ikke veldig høy i hatten etter det vi leverte det siste kvarteret mot Larvik onsdag, sier Kenneth Gabrielsen før lørdagens åpningskam­p i gruppespil­let i Ehf-cupen.

Det var onsdag at Vipers tilsynelat­ende hadde full kontroll i toppkampen borte mot Larvik da de ledet med seks mål 18 minutter før slutt. Likevel var det bare så vidt de tapte kampen som endte 25–25.

– MANGLENDE INNSATS

Etter å ha sett gjennom kampen i ettertid, er Gabrielsen overrasket over måten laget hans falt sammen på.

– Hvor ble det av sulten til å vinne kamper? Vi blir spist opp på manglende innsats på slutten. Det er ikke greit å bare gi fra oss kampen og si «versågod». Jeg håper vi får se et helt annet lag som ofrer alt og viser en sult til å vinne, sier Gabrielsen.

Lørdagens motstander klokka 17 i Aquarama, franske Issy Paris, ligger på femteplass i den franske serien, ti poeng bak serieleder Metz – laget som slo Vipers i begge kampene i Champions League.

– Laget holder et godt Champions League-nivå når de er skrudd på, mens bunnivået deres faktisk er litt dårligere enn vårt, sier Vipers-treneren, som har studert laget nøye på video.

TO NORSKE På LAGET

– Er det stor forskjell i kvalitet på Paris og Metz?

– Forskjelle­n er at Metz er mye mer stabile på et høyt nivå, og bunnnivået deres er mye høyere. Issy svinger mye mer i prestasjon­ene, sier 42-åringen.

Issy Paris kom seg videre til puljespill­et i Ehf-cupen etter å ha slått det ungarske laget ERD 52–51 sammenlagt. Først tapte de 31–21 på bortebane, før de kom fryktelig tilbake og vant hjemmekamp­en 31–20. I andre runde slo de ut jumbolaget i den norske eliteserie­n, Glassverke­t – etter 49– 39 sammenlagt.

Laget har de to norske jentene, Silje Solberg og Hanna Bredal Oftedal, på laget sitt. De øvrige lagene i pulja er russiske Lada og danske København.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway