Fædrelandsvennen

Vi håper dette bidrar til at flere meritterte spillere kommer.

- TEKST: ÅGE HARALD DRANGSHOLT aage.h.drangsholt@fvn.no

De kaller seg «La Famiglia». Nå håper Linn Jørum Sulland (33) og Marta Tomac (27) at deres signaturer skal lokke til seg enda flere stjerner til Vipers.

– Vi håper dette kan bidra til at andre spillere med meritter også vil komme hit, sier Marta Tomac, og får støtte av sin svaert gode lagvenninn­e Linn Jørum Sulland.

Så gode venninner er de at sammen med Sullands samboer, Petter Løken, kaller de seg bare «La famiglia», som på spansk betyr «familien». Like etter at Sulland hadde flyttet inn i «Kasernen» kom Tomac etter, og like etter at Sulland flyttet til Bystranda, gjorde selvfølgel­ig Tomac det samme. I tillegg spiser de ofte middag sammen.

– Jeg er femte hjulet på vogna, ler Tomac.

– KUNNE TRENGT MARTA I år

Nå har begge forlenget sine kontrakter med Vipers – Sulland med tre år og Tomac med to – noe som i stor grad hang sammen med at begge ville vaere med videre. Mens Sulland var hjemmevaer­ende reserve under VM i desember, har Tomac vaert en del av Norge i de to foregående EM og VM.

– Linn har vaert ekstremt viktig for klubben, både på og utenfor banen. Det at hun er med videre er en stor styrke for oss, sier Tomac.

– Jeg tror jeg hadde tenkt meg om en gang til dersom Marta hadde dratt. Spillere som henne vokser ikke på traer, sier Sulland.

Hun skulle gjerne hatt korsbåndsk­adde Tomac på banen allerede denne sesongen, trønderen som med sin ro og spillefors­tåelse har styrt Vipers-spillet i to sesonger, inntil skaden rammet henne i fjor vår.

– KOMMER TIL å HEVE OSS

– Det er ikke til å legge skjul på at vi kunne trengt Marta i mange situasjone­r. Det er viktig å ha spillere som har vaert med på mye før. Hun kommer til å heve oss neste sesong, sier Sulland.

Forlengels­en av kontrakten­e er selvsagt signaler om at de trives i klubben og byen, men de legger heller ikke skjul på at de forventer at laget skal ta nye sportslige steg.

– Jeg ønsker at vi skal få spille mer i Champions League, og få fotfeste der. Det blir vanskelig, men jeg håper i alle fall at vi blir et lag som når hovedrunde­n, sier Tomac.

Sulland synes Vipers har tatt raske steg til dit de er nå, men at laget i år har variert for mye, og ikke utviklet seg i samme takt som utenfor banen.

– Jeg synes vi har et ekstremt tempo i spillet vårt, men vi klarer ikke å få brukt det. Får vi til det, kan vi slå mange lag. Vi har et lag som er i stand til å slå mange av topplagene i Europa, men vi er ikke der ennå, sier Sulland.

HÅPER BRATTSET BLIR

Torsdag forlenget Tonje Refsnes og Vilde Jonassen sine kontrakter, mens lagets aller største stjerne, Katrine Lunde, har ytterliger­e to år igjen av kontrakten. Men verken Jeanett Kristianse­n eller Kari Brattset, som skal vaere ønsket av den franske storklubbe­n Metz, har signert nye kontrakter.

– Jeg håper vi får beholde det laget vi har denne sesongen, sier Tomac.

– Men med de ambisjonen­e klubben har, har jeg tillit til at spillere som eventuelt forsvinner erstattes med tilsvarend­e gode spillere, sier Sulland.

Dette er hennes budskap til ambisiøse og merrittert­e spillere som eventuelt lurer på om Vipers er riktig klubb.

– Se utviklinge­n Kari Brattset har hatt her gjennom to sesonger. Det er lett å se at man kan nå langt med å vaere i Vipers, sier Sulland.

 ?? DRANGSHOLT FOTO: ÅGE HARALD ?? Linn Jørum Sulland (t.v.) og Marta Tomac har høye ambisjoner på vegne av klubben de nå har forlenget kontrakten­e med.
DRANGSHOLT FOTO: ÅGE HARALD Linn Jørum Sulland (t.v.) og Marta Tomac har høye ambisjoner på vegne av klubben de nå har forlenget kontrakten­e med.
 ?? FOTO: ÅGE HARALD DRANGSHOLT ?? Sportssjef Peder Langfeldt sammen med Linn Jørum Sulland og Marta Tomac da de signerte kontrakten­e i går.
FOTO: ÅGE HARALD DRANGSHOLT Sportssjef Peder Langfeldt sammen med Linn Jørum Sulland og Marta Tomac da de signerte kontrakten­e i går.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway