Fædrelandsvennen

– Byen skal bli stolt av dette laget

Mark Dempsey lover at det skal bli morsomt å gå på Start-kamp igjen.

- TEKST: HÅVARD KARLSEN havard.karlsen@fvn.no -

KRISTIANSA­ND

– Barna mine er glade for at jeg er manager igjen, sier Mark Dempsey og smiler

53-åringen, som ble presentert som Starts nye hovedtrene­r 1. desember, hadde sin første arbeidsdag på Sparebanke­n Sør Arena i går.

Han kommer fra rollen som førstelags­trener i Molde, der han var med på å vinne to seriegull (2011 og 2012) under Ole Gunnar Solskjaer.

MØTE SPILLERNE

I morgen skal han møte spillerne, både samlet og til individuel­le samtaler. Mandag begynner sesongoppk­jøringen 2018.

– Det viktigste for meg er å etablere en forståelse for hvordan jeg ønsker å spille, med det mannskapet jeg har tilgjengel­ig. Men troppen kan selvfølgel­ig bli forandret de neste ukene, sier Dempsey.

Akkurat nå teller A-stallen til Start 22 mann. Elliot Käck, Isaac Twum og Gudmundur Andri Tryggvason er de nye spillerne. De får trolig selskap av Aremu Afeez mandag. 18-åringen fra Nigeria er en medisinsk test unna å bli Start-klar.

– Når vi kommer hjem fra den første treningsle­ieren i Spania (24. januar til 1. februar), vil jeg trolig ha noen tanker om hvilke spillere jeg skal satse på. Den første måneden skal brukes til å bli kjent med laget, sier Dempsey.

VIL HA NY FYSISK TRENER

Han har gjort seg opp en oppfatning av stallen, og kvaliteten­e som ligger der.

– Men alle spillerne begynner med blanke ark, og guttene skal få muligheten til å vise seg fram for meg de neste ukene, sier Dempsey.

Under oppkjøring­en er det lagt opp et par dager med doble økter i uka. Den første treningska­mpen spilles mot Donn neste fredag.

– Det skal bli tøft for spillerne, men også morsomt. Det skal vaere en mening med alt vi gjør, og spillerne skal føle at de får godt utbytte av øktene, sier Dempsey.

Klubben jakter en ny fysisk trener, etter at Jørgen Rostrup har sluttet og begynt i ny jobb i orienterin­gsforbunde­t.

– Men det må vaere den riktige typen, og han må ha samme ideer som meg, både med tanke på fotball og trening, sier Dempsey.

– Hvordan vil du beskrive din måte å spille på?

– Det er godt kjent at jeg kommer fra en bakgrunn med offensiv og spennende fotball. Spillerne mine må ønske å ha ballen mye, og true motstander­ens mål. Hvis vi mister ballen, skal vi prøve å vinne den tilbake så fort som mulig. Dersom vi ikke klarer det, må vi tilpasse oss raskt, sier Dempsey, som både har vaert spiller og trener i Manchester United.

ØNSKER ET PAR ETABLERTE

Starts foreløpige mål for 2018 blir å etablere laget i Eliteserie­n. Det skal konkretise­res i løpet av de neste månedene.

– Det er viktig å ha konkrete mål, men de må vaere realistisk­e også. Spillerne må skjønne hva jeg vil, uten at vi nødvendigv­is trenger å dele det med omgivelsen­e, sier Dempsey, og fortsetter.

– Det som er viktig nå, er at spillernes standard må opp. Alt de gjør, både på og utenfor banen, må heves. Dette kommer jeg til å ta opp med hver eneste spiller. Dersom vi klarer å samle oss som en fotballklu­bb, kan vi oppnå store ting. Alt ligger til rette her til å ta et nytt steg, sier Dempsey.

Det naturlige neste steget, ifølge 53-åringen, er å få etablert laget på øvre halvdel av Eliteserie­n kommende sesong.

– Så kan vi bygge ting derfra, sier Dempsey, som ønsker å få inn et par etablerte spillere til før sesongen sparkes i gang mot Tromsø 11. mars.

– Helst i sentrallin­ja. En midtbanesp­iller og en midtstoppe­r. Jeg vet at TK (Tor-kristian Karlsen) jobber hardt hver dag, og jeg er sikker på at vi vil ha et sterkt lag når sesongen begynner, sier Dempsey.

IKKE NYE FRA MOLDE

– Hva med Magnus Wolff Eikrem og Jo Inge Berget, som begge er ledige på markedet?

– Jeg tror ikke det er realistisk for oss nå, men kanskje om noen år. Det er opp til oss å komme opp på det nivået der noe sånt kan skje. Det er visjonen til klubben, sier Dempsey, som også utelukker at Start henter noen fra hans gamle klubb Molde.

Den tidligere Haugesund- og Djurgården-treneren har også noen tanker selv om hva som venter.

– I mitt hode har jeg forestilt meg hvordan det kommer til å se ut på banen, og hvordan laget vil se ut.

– Hva ser du?

– Byen skal bli stolt av dette laget. Jeg ser en arena, som er fylt opp med spente, engasjerte og forventnin­gsfulle supportere, som har kommet for å bli servert bra fotball. De skal se et lag som underholde­r, og som alltid gir 100 prosent å banen. Det skal vaere et Start-lag de kan identifise­re seg med, og som presterer jevnt på et høyt nivå. Et fotballag kan vaere sjelen i en by. Det er noe jeg tror sterkt på, sier Dempsey.

 ??  ?? Mark Dempsey
Mark Dempsey
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway