Fædrelandsvennen

Tyven(e) gikk inn i ganga under juleselska­pet

- ODD-INGE RØNNING ULEBERG

Slik fant Kirsti Timenes fra Grim bilen igjen på Søm fjerde juledag. Midt under juleselska­pet gikk tyven inn i ganga og stjal bilnøklene hennes.

– Jeg vet ikke om tyvene er frekkere enn før, men nå har vi dette pluss den bilen som ble stjålet mens en mor gikk for å hente barna sine, forteller Kirsti Timenes.

Timenes satt og koste seg med pinnekjøtt sammen med seks andre hjemme på Grim tredje juledag. Døra pleier alltid å vaere låst. Men denne kvelden gikk mange ut og inn og det var praktisk å ha døra ulåst.

– Tyven har rett og slett gått inn i ganga mens vi spiste. Der hang en rekke jakker. Tyven tok nøklene til vår helt nye Toyota Yaris og forsvant igjen. Først neste dag oppdaget vi at bilen var borte, forteller Kirsti Timenes.

Hun er ikke redd. Hun regner med at det er snakk om rus, pøbelstrek­er og haerverk og at ikke det er grunn til å frykte noen.

– Nå har vi bilen på verksted. Den ble kraftig skadet. De har herjet mye med bilen før den ble forlatt på Søm, forteller hun til Faedreland­svennen.

Operasjons­leder Lars Hyberg i Agder politidist­rikt opplyser at denne måten å stjele biler på slett ikke er uvanlig.

– Det skjer fra tid til annen at folk går rett inn i gangene i hus og ser etter bilnøkler eller lommebøker. Mange av oss har en tendens til å legge fra oss verdisaker rett innenfor ytterdøra, sier Hyberg.

Han sier det er en naturlig plass å legge ting, i og med at man tar av seg yttertøy der.

– Vårt råd er at lommebøker og nøkler ikke bør ligge i lommer på jakker eller andre steder naer ytterdør: Og vi oppfordrer alltid folk om å ha ytterdøren­e sine låst, sier Hyberg.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway