Fædrelandsvennen

Starts vil hente ny svenske

Svenske Isac Lidberg (19) blir etter alt å dømme Starts nye spiss. Det skjer trolig allerede denne uka.

- KRISTIANSA­ND TEKST: STEFFEN STENERSEN steffen.stenersen@fvn.no

Hvis alt går som planlagt, blir svenske Isac Lidberg (19) Startspill­er i løpet av uka.

– Vi ønsker å formaliser­e en avtale med han i løpet av uka. Overgangsv­induet åpner ikke før 12. januar, så formelt kan han ikke bli Start-spiller før da, sier sportslig leder Tor-kristian Karlsen i Start til Faedreland­svennen.

Spilleren det er snakk om er svenske Isac Lidberg (19). Spissen var så vidt innom Sørlandsha­llen under Starts første trening for året, men var ikke med på annet enn oppvarming­en før han gikk av.

Men etter alle solemerker er det en spiller Start-fansen får se mer til. Lidberg blir etter alt å dømme Start-spiller i løpet av uka.

— FYSISKE EGENSKAPER

– Han er en veldig spennende spiller, med enormt potensial. Det er et par-tre år siden gjennombru­ddet, og han har vaert betraktet som et av de største talentene i Sverige. Han har også spilt U 17- og U19-landskampe­r, og gjort sine saker bra der, sier Karlsen.

Lidberg er nevøen til den tidligere bryteren Jimmy Lidberg, som har vaert treneren til vår egen Stig André Berge de siste årene. Faren Martin har også VM- og Em-gull i bryting, og vant for øvrig den svenske versjonen av Mesternes Mester i fjor.

19-åringen ble i sin tid den yngste spilleren som noen gang har spilt Allsvenska­n for Hammarby, da han som 16-åring fikk spilletid for Stockholms­klubben.

– Han har noen fysiske egenskaper som er ganske ekstreme. Han er en allrounder, som kan spille med ryggen mot mål, som kan spille rettvendt og er god i lufta. Så skal vi utvikle målteften og effektivit­eten. Vi er veldig spent på han, sier Karlsen.

– TRENINGSME­NTALITET

I et intervju med Fotbollska­nalen gjort i fjor vinter, uttalte Lidberg seg om sin fysikk, og mente at bryte-faren hadde hjulpet ham på veien.

– Det har hjulpet meg veldig mye. Jeg har en bra og atletisk fysikk som hjelper meg på banen. Så har jeg også fått treningmen­taliteten, som jeg tror er viktigst, sa Lidberg.

Spissen spilte forrige sesong for Åtvidaberg på nivå to i Sverige, hvor han noterte seg for fem mål på 14 kamper fra start for laget som rykket ned fra divisjonen. Før det slet han med spilletid i Hammarby.

– Det var vanskelig. Jeg visste ikke hva jeg skulle gjøre for å få spille. Hver gang jeg reiste med landslaget gjorde jeg mål. Jeg syntes også treningene gikk bra, så det var en tung følelse, uttalte Lidberg i et intervju med nettstedet Corren i sommer.

– Jeg har store forventnin­ger til meg selv, sa Lidberg i det samme intervjuet.

Lidberg blir med det den fjerde tenåringen som er hentet inn siden Karlsen og de nye eierne kom inn i klubben. Isaac Twum (19), Gudmundur Andri Trygvasson (19) og Adnan Hadzic (18) er alle hentet. I tillegg er Afeez Aremu (18) på vei inn.

– Det er en tanke bak det. Vi jobber med å bygge et lag som slår godt fra seg i 2018, men som har en topp som kommer mye senere. Som bare blir bedre og bedre. Utover vil det nok også dukke opp mer erfarne aktører, sier Karlsen.

– Har du noe konkret du vil dele?

– Jeg kan si at vi er i konkrete forhandlin­ger med andre. Tre-fire spillere, sier den sportslige lederen, som innrømmer at de nå også ser mot det norske markedet.

 ??  ??
 ?? FOTO: JACOB BUCHARD ?? Isac Lidberg (t.v) var med helt på starten av Start-treningen mandag, før han gikk av. Her sammen med nykommerne Elliot Käck og Gudmundur Andri Trygvasson.
FOTO: JACOB BUCHARD Isac Lidberg (t.v) var med helt på starten av Start-treningen mandag, før han gikk av. Her sammen med nykommerne Elliot Käck og Gudmundur Andri Trygvasson.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway