Fædrelandsvennen

– Neppe nytt Ap-landsmøte

Sentralsty­remedlem Jon Rolf Naess i Arbeiderpa­rtiet tror ikke det blir holdt et ekstraordi­naert landsmøte i Arbeiderpa­rtiet etter at Trond Giske trakk seg.

- TEKST: TORBJØRN WITZØE torbjorn.witzoe@fvn.no

– Jeg mener ikke det er behov for å kalle inn til nytt landsmøte etter at Trond Giske trakk seg som nestleder. Det er fullt mulig og i tråd med vedtektene at Arbeiderpa­rtiet fortsetter med én nestleder fram til det ordinaere landsmøtet om drøyt et år, sier Jon Rolf Naess.

Ordføreren i Bykle er eneste sørlending i Arbeiderpa­rtiets sentralsty­re. Han sier spørsmålet om det skal kalles inn til et ekstraordi­naert landsmøte er noe som landsstyre­t må ta stilling til. Landsstyre­t som i tillegg til sentralsty­ret består av alle fylkeslede­rne, skal møtes i slutten av måneden.

#METOO-KAMPANJEN

Spørsmålet om partiet nå skal fortsette med bare én nestleder var også teama på sentralsty­remøtet, men ifølge Jon Rolf Naess ble det på møtet snakket mest om hvordan varslerne skal tas vare på og sakene deres følges opp.

– Vi snakket en del om #metoo-kampanjen, og om partiets regelverk og rutiner er gode nok på området. Partisekre­taer Kjersti Stenseng og partileder Jonas Gahr Støre signaliser­te at varslersak­ene skal vaere ferdig behandlet innen en uke eller to, sier Jon Rolf Naess.

På sentralsty­remøtet ble det klart at Trond Giske ikke bare går av som nestleder, men heller ikke fortsetter som Arbeiderpa­rtiets finanspoli­tiske talsperson på Stortinget.

– Trond Giske har sagt at slik situasjone­n ble er det umulig for ham å fortsette i disse vervene. Personlig mener jeg også det ville vaere umulig for partiet at han hadde fortsatt, sier Jon Rolf Naess.

– PARTIET STYRKET På SIKT

Selv om varslersak­ene er en stor belastning for Arbeiderpa­rtiet, tror Jon Rolf Naess at partiet og organisasj­onen kan komme styrket ut på sikt.

– Når vi har fått dette litt på avstand tror jeg folk vil oppleve at partiet har håndtert varslersak­ene på en god og profesjone­ll måte. Slik jeg ser det har varslerne blitt tatt på alvor og ivaretatt på best mulig måte, sier Jon Rolf Naess.

❞ Jeg mener det ikke er behov for å kalle inn til et nytt landsmøte. JON ROLF NAESS,

ordfører i Bykle

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway