Fædrelandsvennen

Gikk rett til ordføreren

- JANNE BIRGITTE PRESTVOLD TARJEI LEER-SALVESEN

2. januar dukket en ny varslingss­ak opp i Søgne kommune. Varsleren gikk direkte til ordføreren.

– Jeg kan ikke kommentere denne saken. Beklager, sier ordfører Astrid Hilde når Faedreland­svennen spør henne om saken med saksnummer 2018/50 i Søgne kommunes postliste.

Hun står som mottaker av brevet som kilder beskriver overfor Faedreland­svennen som en ny varslingss­ak med kritikk av administra­tiv ledelse i kommunen.

VENTER På DOMMEN

Varslingen kommer på et spesielt tidspunkt, mens politikere og ansatte på rådhuset venter i spenning på utfallet av Kristiansa­nd tingretts rettsavgjø­relse den 19. januar.

De to varslerne Randi Fidje og Liv Tone Askildsen saksøkte sin arbeidsgiv­er Søgne kommune for brudd på varslerver­net og personvern­loven.

Hele den siste uken før jul gikk med i retten, der både ansatte, ledere og ordføreren ga sterke beretninge­r om livet på innsiden av rådhuset i den pågående konflikten.

VIL IKKE KOMMENTERE

Den nye varslingss­aken er ikke behandlet ennå, men av postlisten fremgår det at varsleren har fått et svarbrev.

Faedreland­svennen har også spurt rådmann Kim Høyer Holum om han kjenner innholdet i saken og om han vil kommentere den.

– Jeg har ingen kommentar, svarer rådmannen i en epost.

– SKAL TAS På ALVOR

Krf-politiker Torfinn Kleivset, kommunens representa­nt under rettssaken, sier han ikke er kjent med at den nye varslingss­aken.

– Varslinger må vi bare regne med at kommer, og ta oss av på beste måte. Det er fullt lovlig å varsle, og alle som varsler skal tas på alvor, sier Kleivset.

– Opplever du at Søgne kommune har et godt system for å ta imot og håndtere varslinger på den administra­tive ledelsen?

– Det har jeg ikke nok kunnskap om.

– Du har vel vaert med på å vedta gjeldende varslingsr­egler?

– Det har jeg nok. Dette med varslinger er jo veldig oppe i dagen nå. Er det sånn at vi har gjort noe galt eller det er noe med systemet vårt som ikke fungerer, må vi se på det, sier Kleivset.

NYE VARSLINGSR­UTINER

Tirsdag var revisjon av varslingsr­utinene på sakskartet i kommunens administra­sjonsutval­g. Saken ble imidlertid utsatt.

– Vi ønsker en grundigere saksutredn­ing om varsling på politikere, rådmann og hovedverne­ombud, opplyser Arild Berge (V), leder av utvalget.

Under behandling­en av saken i møtet ble det også stilt spørsmål ved om Søgne kommunes rutiner samsvarer med gjeldende varslingsr­utiner for Kristiansa­nd.

Revidering av varslingsr­utinene i Søgne, som er fra 2008, var på det politiske sakskartet flere ganger i løpet av fjoråret.

Da kommunesty­ret sist hadde saken til behandling, ble rådmannens forslag til nye rutiner forkastet.

 ?? FOTO: KJARTAN BJELLAND ?? Torfinn Kleivset (KRF) sier han opptatt av å ta alle som varsler på alvor.
FOTO: KJARTAN BJELLAND Torfinn Kleivset (KRF) sier han opptatt av å ta alle som varsler på alvor.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway