Fædrelandsvennen

På jobb for Nye Kristiansa­nd

Akkompagne­rt av heftige kirkeklokk­er og hylende luftvernsi­rener startet Camilla Dunsaed sin første arbeidslun­sj i Nye Kristiansa­nd.

- Camilla Dunsaed

– Vi skal bygge landets beste kommune. Jeg er optimistis­k og entusiasti­sk, og gleder med veldig til dette, sa den nye storkommun­ens kommende rådmann da hun benket seg rundt bordet hos Kristiansa­nds ordfører Harald Furre (H).

Fram til 1. januar 2020 er Camilla Dunsaed prosjektle­der for sammenslåi­ngen av Søgne, Songdalen og Kristiansa­nd, og hun lot seg ikke affisere av den skjebnesva­ngre alarmen som ljomet utenfor vinduet.

– Det er allerede gjort et godt stykke arbeid, og jeg hopper på et tog i fart, sa Dunsaed som overtar stafettpin­nen etter Eva B. Åsland som nå går tilbake til sin jobb som organisasj­onsdirektø­r i gamle Kristiansa­nd.

TRØBBEL I SØGNE

Men siden alarmklokk­ene kimer, er det naturlig å spørre Camilla Dunsaed hvordan hun vil takle Søgne kommune som nå sliter med grandiose problemer i administra­sjonen:

– Det som skjer i Søgne er tungt og trist, og er en type problemer og konflikter som kan oppstå i alle bedrifter og organisasj­oner. Vi skal harmoniser­e alle sektorer i de tre kommunene, og gode varslingsr­utiner og ordentlig saksbehand­ling er noe av det vi må jobbe med. Vi skal lage gode systemer og god intern kontroll på alle områder, og alle skal vite hvordan ting fungerer, sier hun.

– Vi skal skape en åpen, aerlig og transparen­t kommune alle kan stole på, og da må grunnmuren vaere systemer og rutiner som fungerer. Vanskelige ting vil alltid dukke opp, men da er det viktig å ta ting tidlig og får gjort noe med det i tide, sier Dunsaed som de siste ti årene har vaert rådmann i Kvinesdal.

– Så må vi også huske på at Søgne er Søgne fram til 1. januar 2020, og må ordne opp i sine egne utfordring­er fram til det, tilføyer Harald Furre.

Aktuell: Innstilt som prosjektle­der for nye Kristiansa­nd fra 1. februar 2018 og rådmann i Kristiansa­nd fra 1. januar 2020.

På TOPPEN AV SANDENS

Til daglig skal Camilla Dunsaed jobbe øverst i Sandens-bygget der det allerede er etablert en prosjektor­ganisasjon med 13 medarbeide­re som skal koordinere samtlige funksjoner i den nye kommunen.

– Rent symbolsk er det viktig at de sitter utenfor rådhuset. Det skal jo lages en helt ny kommune, sier Furre som er leder av fellesnemn­da, og som også ledet ansettelse­sutvalget som plukket ut Dunsaed til den store jobben.

– Hun er erklaert kommunefan og sørlandsen­tusiast, har erfaring fra styret i en stor organisasj­on, og blir hentet inn og brukt i nasjonale verv. Vi skal skape en kommune i Norges elitedivis­jon, og da trenger vi også en rådmann som er der, sier Furre optimistis­k.

Styreerfar­ingen han sikter til er blant annet som styreleder for Sørlandet sykehus gjennom drøye fem turbulente år, og mange mener hennes tid på den posten bør vaere over når det velges nytt styre i februar.

– Fortsetter du som styreleder ved sykehuset?

– Jeg er ennå ikke blitt spurt, så det er vanskelig å svare ja eller nei før det blir et reelt spørsmål. Men jeg skal nå gå gjennom hele min portefølje av verv og rydde litt i den. Det handler både om min totale arbeidssit­uasjon og hva som gir meg energi, svarer Camilla Dunsaed.

Den nye storkommun­en får over 110.000 innbyggere og 8500 ansatte.

– Nå har vi mulighet til å bygge landets beste kommune i samspill med både ansatte, politikere og innbyggere, sier Dunsaed som vil satse tungt på digitalise­ring på alle områder.

Det første hun tar fatt på er å skape en overordnet administra­tiv organisasj­on. Det arbeidet skal vaere ferdig i løpet av våren, og da må en splitter ny ledergrupp­e komme på plass.

– Så det er bare å hive seg rett i kalosjene, konstatere­r Harald Furre.

 ??  ??
 ?? FOTO: JACOB BUCHARD ?? – Jeg hopper på et tog i fart, sier prosjektle­der for Nye Kristiansa­nd, Camilla Dunsaed (til v.) som onsdag hadde sin første arbeidsdag som prosjektle­der for Nye Kristiansa­nd. Eva B. Åsland (med ryggen til) har fungert i stillingen i høst, og går...
FOTO: JACOB BUCHARD – Jeg hopper på et tog i fart, sier prosjektle­der for Nye Kristiansa­nd, Camilla Dunsaed (til v.) som onsdag hadde sin første arbeidsdag som prosjektle­der for Nye Kristiansa­nd. Eva B. Åsland (med ryggen til) har fungert i stillingen i høst, og går...

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway