Fædrelandsvennen

Vipers vil forlenge med Gabrielsen

Kenneth Gabrielsen trenger betenkning­stid på om han kan innfri Vipers’ ønske om å forlenge kontrakten.

- TEKST: ÅGE HARALD DRANGSHOLT aage.h.drangsholt@fvn.no

Vipers vil forlenge kontrakten med Kenneth Gabrielsen, men suksesstre­neren sier det er mye som må falle på plass før han eventuelt signerer.

– Det er naturlig å prate med Kenneth denne uka. Vi er kjempegodt fornøyd med arbeidet, og det er helt naturlig med en diskusjon om å forlenge kontrakten så tidlig som mulig, sier Terje Marcussen, daglig leder i Vipers.

Siden Gabrielsen startet på sin treårskont­rakt foran forrige sesong har han løftet klubben til seriesølv og andreplass i sluttspill­et, før han i romjula ledet Vipers til deres første tittel, Nm-gull.

I tillegg har Vipers spilt Champions League i høst, som det første laget fra Sørlandet.

Det er en tøff jobb, ekstremt tøff jobb. Men også en veldig morsom jobb. Samtidig må jeg tenke på familien. Det er ganske mange ting som må falle på plass. KENNETH GABRIELSEN,

Vipers-trener

– BALLEN LIGGER HOS KENNETH

– Nå er ikke jeg en håndballky­ndig mann, men de som kan det sier at Kenneth er veldig dyktig, og jobber knallhardt for å skape vinnerkult­ur, og i forberedel­ser til kamper. Jeg har veldig sans for måten hans å jobbe på, sier Marcussen, og legger til:

– Ballen ligger hos Kenneth. Men selv om Gabrielsen føler seg smigret, kan han på ingen måte love at han vil forlenge kontrakten, som går ut etter sesongen 2019.

– Jeg har allerede pratet en del med Vipers om det, og jeg har tenkt en del på det, men nå har jeg valgt å ha maks fokus på det tette kampprogra­mmet inntil vi skal ha noen dager fri i februar. Men det er koselig at de ønsker å ha meg med videre og at de tenker langsiktig, sier 42-åringen.

ØNSKER FAMILIEN SØROVER

Utfordring­en hans er at jobben er ekstremt tidkrevend­e og energitapp­ende, noe han har gitt uttrykk for i Faedreland­svennen tidligere.

I tillegg bor kona og de to barna hjemme i Svelvik i Vestfold, og i løpet av et par måneder i oktober/november var han bare hjemme i fire dager.

– Det er en tøff jobb, ekstremt tøff jobb. Men også en veldig morsom jobb. Samtidig må jeg tenke på familien. Det er ganske mange ting som må falle på plass. Jeg kunne gjerne tenkt meg å få familien ned hit, det ville gjort det mye enklere. Men det er i så fall noe jeg må få på plass på hjemmebane, sier tobarnsfar­en.

– Må familien din flytte til hit for at du skal forlenge kontrakten?

– Det ville vaert et kjempeplus­s, men det trenger ikke å vaere avgjørende. Det er vanskelig å si hva som skal til. Klubben er fantastisk, og vi har et bra lag. Det er ikke mange steder i Norge hvor det er så spennende å vaere trener som i Kristiansa­nd, sier Gabrielsen, men legger også til:

– Jeg liker ikke måten vi har fremstått på i de siste kampene. Akkurat nå er jeg aller mest opptatt av å få skikk på spillet vårt, sier han – og sikter til at Vipers først rotet bort en seksmålsle­delse i 25–25-kampen mot Larvik, og deretter tapte 22–23 for Issy Paris i europacupe­n.

– ENGASJERT OG GODT LIKT

Han kan imidlertid glede seg over at både Endre Fintland og Jan Arvid Nilsen nylig har kommet inn som henholdsvi­s assistent- og målvaktstr­ener.

Spillerne Jeanett Kristianse­n og Kari Brattset, som også spilte under Gabrielsen i Glassverke­t, hyller treneren sin.

– Det er Kenneth som har fått oss dit vi er nå. Han er godt likt, veldig engasjert og veldig flink til å bygge lag. Også er han dyktig i å holde motivasjon­en vår oppe, sier Kristianse­n.

Kari Brattset har utviklet seg enormt under Gabrielsen i både Glassverke­t og Vipers, og imponerte stort for Norge under VM.

– Jeg hadde neppe reist til Vipers hvis ikke det hadde vaert for at også Kenneth skulle hit. Han skal ha mye av aeren for min utvikling, sier strekspill­eren.

Hun tror ikke det blir enkelt å måtte finne en eventuell erstatter.

– Kenneth er ekstremt engasjert og involvert i laget sitt. Han lever og ånder for håndballen, og ønsker like sterkt som oss spillere å vinne, sier Brattset.

Marcussen har foreløpig ingen plan B dersom Gabrielsen skulle glippe.

– Det er ikke noe vi har tenkt på, sier den daglige lederen.

 ??  ??
 ??  ??
 ?? FOTO: HERMAN FOLVIK ?? Kenneth Gabrielsen sammen med kona Kjersti (i hvitt) og eldstedatt­eren Andrea etter at Vipers slo Glassverke­t i fjor vår.
FOTO: HERMAN FOLVIK Kenneth Gabrielsen sammen med kona Kjersti (i hvitt) og eldstedatt­eren Andrea etter at Vipers slo Glassverke­t i fjor vår.
 ?? FOTO: TERJE REFSNES ?? Jeanett Kristianse­n har lyst til å vaere med videre i Vipers, og håper Kenneth Gabrielsen også forlenger kontrakten.
FOTO: TERJE REFSNES Jeanett Kristianse­n har lyst til å vaere med videre i Vipers, og håper Kenneth Gabrielsen også forlenger kontrakten.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway