Fædrelandsvennen

– De har tatt fra meg livsverket mitt

Laura’s Coffeebar saksøker selskapet Kvartal 32 for kontraktsb­rudd fordi de ikke får gjenåpne i sitt lokale på Torvet. – Vi har ikke hatt til hensikt å lure eller føre henne bak lyset, sier styreleder Jon M. Bjørgum i Kvartal 32 AS.

-

I dag ligger den internasjo­nale kaffekjede­n Starbucks omtrent der Laura’s holdt til.

– Jeg føler meg lurt og ført bak lyset, sier Laura Capuano til Faedreland­svennen.

I 17 år drev hun Laura’s Coffeebar i Rådhusgata 10 på Torvet i Kristiansa­nd. Høsten 2015 stengte hun dørene på grunn av arbeidene med ny parkerings­kjeller og ombygginge­n av kvartalet. Planen var å åpne igjen våren eller sommeren 2017. Men slik gikk det ikke.

– IKKE TIL HENSIKT å LURE

– Kaffebaren har alltid vaert lovet, ikke bare å bli en del av det nye senteret, men å vaere lokalisert på samme sted, med både inngang fra Torvet og fra et sitteområd­e inne i senteret, sier Capuano.

Hun mener styreleder Jon M. Bjørgum i Kvartal 32, selskapet bak utbygginge­n av kvartalet, også bekreftet dette i Faedreland­svennen i oktober i for.

– De har tatt fra meg livsverket mitt, sier Laura Capuano.

Neste tirsdag møtes partene i Kristiansa­nd tingrett. Kaffebaren mener Kvartal 32 AS brøt kontrakten med dem og at de er ansvarlig for Laura’s tap.

– Vi har ikke hatt til hensikt å lure eller føre henne bak lyset, sier Bjørgum til Faedreland­svennen.

– Vi mener at det fortsatt pågikk forhandlin­ger på det tidspunkte­t Laura’s mener det forelå en bindende leieavtale. Det må retten nå ta stilling til, sier Bjørgum.

TILBUD OM ANDRE LOKALER

I sluttinnle­gget til tingretten skriver Laura’s advokat Marius Stokke at partene siden 2013 har hatt en «uttalt intensjon» om å inngå ny leieavtale i det nybygde kvartalet.

«Det har underveis blitt forhandlet fram flere kontrakter om forlengels­e av leieavtale­n som gjaldt mellom partene, samt økonomisk kompensasj­on for perioden med nedstengni­ng», skriver Stokke.

I sluttinnle­gget kommer det

styreleder i Kvartal 32

 ?? Foto: Reidar Kollstad ?? Laura Capuano har drevet Laura’s Coffeebar AS i 17 år.
Foto: Reidar Kollstad Laura Capuano har drevet Laura’s Coffeebar AS i 17 år.
 ?? FOTO: REIDAR KOLLSTAD ?? I 17 år drev Laura Capuano den kjente kaffebaren på Torvet. Men andre har overtatt hennes lokaler og saken ender i retten.
FOTO: REIDAR KOLLSTAD I 17 år drev Laura Capuano den kjente kaffebaren på Torvet. Men andre har overtatt hennes lokaler og saken ender i retten.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway