Fædrelandsvennen

Lilletvedt ble teknisk direktør

- VEGARD DAMSGAARD

Byingeniør Terje Lilletvedt er konstituer­t som teknisk direktør i Kristiansa­nd kommune fram til 2020.

Det ble vedtatt av formannska­pet onsdag.

– Terje Lilletvedt er 48 år, utdannet sivilingen­iør og har jobbet som byingeniør i litt over ti år. Før dette var han teknisk sjef i Otera, tidligere har han hatt lederansva­r i Asplan Viak, opplyste Ragnar Evensen, dagens tekniske direktør.

Og nettopp Evensen er konstituer­t som rådmann i Kristiansa­nd for perioden 1. februar 2018 til og med 31. desember 2019, som følge av at Tor Sommerseth går av med pensjon.

Dermed lå det til rette for opprykk for byingeniør­en.

Under formannska­pets behandling ble det uttrykt bred støtte til ansettelse­n, men flere mente saksfremst­illingen var tynn og lite informativ.

– Noen av oss kjenner byingeniør­en godt, andre ikke. Man burde si litt om hvem han er, og hvorfor han er skikket til å tre inn. Har andre kandidater vaert vurdert underveis, spurte gruppelede­r Mette Gundersen (Ap), og fikk støtte fra Grete Kvelland Skaara (KRF).

Rådmann Sommerseth var enig i at det var flere gode kandidater i teknisk sektor, men sa at det hadde vaert en prosess og drøfting der både tillitsval­gte og enhetslede­re var enige om innstillin­gen.

Terje Lilletvedt er opprinneli­g fra Osøyri i Hordaland, og utdannet sivilingen­iør i vann- og avløpstekn­ikk fra NTNU i Trondheim.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway