Fædrelandsvennen

De var uten strøm halve dagen

- TORBJØRN WITZØE

100 abonnenter i Rognlia i Kjos Haveby i Vågsbygd måtte store deler av tirsdagen klare seg uten strøm.

– Vi har garasjen full av ved, nok av stearinlys og klarer oss en dag uten varm middag. Siden vi arbeider hjemmefra er det litt mer utfordrend­e å miste internett i så mange timer, og likedan ikke få ladet pc og mobiltelef­oner, sier Erling Slyngstad-haegeland.

Han og ektefellen, Hanne Slyngstad-haegeland, driver Hobbygartn­erskolen, som er et digitalt hagekurs. Siden de jobber hjemmefra ga det lange strømbrudd­et dem hodebry.

VARSLET MED SMS

Agder Energi varslet en drøy time etter strømbrudd­et alle berørte abonnenter via sms, og sendte senere på dagen også ut nye tekstmeldi­nger med oppdatert informasjo­n.

– Det er fint å bli varslet, men da jeg fikk melding hadde strømmen vaert borte i en god time. Jeg hadde da selv ringt til Agder Energi, sier Erling Slyngstad-haegeland.

Det var en defekt høyspentka­bel som var årsaken til at de 100 boligene i Vågsbygd tirsdag lå fullstendi­g mørklagte. Parallelt med at det ble igangsatt arbeid for å utbedre feilen, ble det rekvirert et stort aggregat som midlertidi­g skulle forsyne boligområd­et med strøm fra tirsdag kveld.

I går ettermidda­g var det nytt strømbrudd i Slettheia-området. På det meste var over 400 abonnenter berørt.

 ?? FOTO: TORBJØRN WITZØE ?? Ekteparet Erling og Hanne Slyngstad-haegeland var blant dem som tirsdag måtte klare seg uten varm middag.
FOTO: TORBJØRN WITZØE Ekteparet Erling og Hanne Slyngstad-haegeland var blant dem som tirsdag måtte klare seg uten varm middag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway