Fædrelandsvennen

Å provosere

- ODDFINN PEDERSEN Demokraten­e

Hvorfor må vi provosere andre med å lage tegninger som støter og fornaermer?

●●Det er å leke med ilden. Er det nødvendig å provosere ytterliger­e? Resultatet blir flere angrep. Er det nødvendig å provosere ved at damer viser naken hud om sommeren? Det er noen som føler avsky når de ser dette. Er det nødvendig at vi tillater salg og konsumerin­g av alkohol? Dette er i strid med andre sin tro.

Er det nødvendig å provosere ytterliger­e ved at vi fortsetter å spise svinekjøtt? Dette provoserer og fornaermer andre. Er det nødvendig å provosere unødvendig ved at kvinner kjører bil? Det er noen som mener dette er galt.

Er det nødvendig at vi provoserer med å ha andre religioner og skikker? Noen er villig til å drepe de som er vantro. Er det nødvendig at vi har ytringsfri­het, religionsf­rihet, likestilli­ng og frihet. Det er mange som er provosert av at vi oppfører oss slik.

I Midt-østen er det en liten stat som provoserer andre ekstra mye. De står for vestlige verdier midt i et område som er preget av intolerans­e. De nekter å bøye seg, og fortsetter å provosere med å vaere slik som oss. For dette mottar de daglige angrep, og ikke minst VÅR fordømmels­e. Vår frihet kom ikke gratis! Det er heller ikke gratis å beholde den!

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway