Fædrelandsvennen

Kirken og Jerusalem

- ODDBJØRN IGLEBEKK

Over 1.000 prester og kirkeansat­te i Norge har i løpet av de siste 3 - 4 ukene sluttet seg til et opprop mot USAS anerkjenne­lse av Jerusalem som Israels hovedstad.

●●Det er mye gal laere i den norske kirke, blant annet kirkens lunkne ståsted i forhold til abort og like kjønnet ekteskap. Men nå overgår den seg selv, ved å benekte at Jerusalem er jødenes hovedstad. Man skal ikke ha lest mye i Bibelen for å forstå at Jerusalem har vaert Jødenes hovedstad i alle tider – og vil fortsatt bli det. Å benekte at Jerusalem er jødenes hovedstad er å kalle Jesus Kristus en løgner.

Og torsdag 21.12 vedtok det svenske kirkemøte en ny liturgi der det blir mulig å omtale Gud på en kjønnsnøyt­ral måte. Den svenske kirken detroniser­er både Faderen og Sønnen ved å si «I Gud den treeniges navn», for å slippe å si Faderen og Sønnen. Og dette ble fulgt opp av den svenske kirke i Västerås som kalte Jesus for det kjønnsnøyt­rale «hen» i årets annonse for julegudstj­enesten. Det undrer meg ikke mye om den norske kirke også her snart følger etter.

At kirken er blitt kjettersk, er lett å påvise: Jesus sier: «Mitt rike er ikke av denne verden». Men når kirken sier at man må følge med tiden, viser den at det er tiden som er dens veileder, og ikke evangeliet.

Mens den opprinneli­ge menighet eller kirke på apostlenes tid, bestod av mennesker som gjennom personlig omvendelse og overbevisn­ing hadde kommet til tro på Kristus Jesus, så er kirken i dag blitt til et sted hvor de fleste er der bare for å skaffe seg en religiøs ramme rundt livets viktige begivenhet­er, «og Ordet blir dem til ingen nytte fordi det ikke ved troen er smeltet sammen med dem som hører det». Samtidig beveger dagens kirke seg stadig dypere inn i «Babels forvirring».

Arne Garborg skrev i sin tid: «Det må vera fandens meistersty­kje dette, då han fekk kyrkja ombygd til sitt bruk. Og det so fint at ho enno trur ho er Kristi kyrkje.» Dette har vist gått mer i oppfyllels­e enn han selv klarte å drømme om.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway