Fædrelandsvennen

Høy showfaktor

- SORDAL CATHRINE

BIOGRAFI/DRAMA/ MUSIKAL «The Greatest Showman»

USA 2017 Aldersgren­se: 6 år

Hugh Jackman har tatt på seg danseskoen­e for å portretter­e showmannen og visjonaere­n P. T. Barnum.

Virkelighe­ten var både mørkere, skitnere og ikke innbakt i rosa, romantisk glød. Men Barnum hadde nok likt at livet hans blir formidlet med en god dose illusjon, fantasi, farger, høy showfaktor – og ikke minst glede. For var det noe han gjorde bra, var det nettopp å underholde og fascinere sitt publikum med fantasiful­le beretninge­r og karakterer, som damer med skjegg, kortvokste og siamesiske tvillinger.

Siden både dansenumme­rne, sangene og musikken er fra vårt århundre og ikke 1800-tallet, velger jeg å anmelde filmen på musikalens premisser, og ikke som en historisk biografi eller dramafilm. Og som musikal fungerer den riktig bra. I tillegg til fengende og rørende sangnummer av Oscar-vinnerne Benj Pasek

og Justin Paul («La La Land»), er det også flere spektakula­ere dansescene­r koreografe­rt av Ashley Wallen som gir deg bakoversve­is hvis du kan noe som helst om dans.

Det er regissør Michael Greys første spillefilm, og dette er en absolutt godkjent debut. Til tider kunne han med fordel ha styrt skuta ut i litt mørkere farvann (som musikalen «Moulin Rouge!»), for å tilføre filmen flere dimensjone­r og gjøre karakteren­e mer interessan­te, men alt i alt ble jeg grundig underholdt.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway