Fædrelandsvennen

Middelmådi­g fra Woody Allen

- CATHRINE SORDAL

DRAMA «Wonder Wheel»

USA 2018 Aldersgren­se: 6 år

Woody Allens nye film er stjernespe­kket, men det er ikke nok for å få filmen til å skinne.

Den Oscar-vinnende filmskaper­en har rukket å bli 82 år gammel, men han er fortsatt like produktiv og det kommer stort sett en ny film hvert eneste år. Kvaliteten er derimot veldig varierende, fra det naermest geniale til det intetsigen­de. Hans nyeste film «Wonder Wheel» tilhører dessverre den sistnevnte kategorien.

Historien utspiller seg på Coney Island i 1950-tallets New York. Av og til fortelles historien gjennom badevakten Mickey (Justin Timberlake), som ønsker å bli dramatiker, og han advarer oss derfor mot at skildringe­ne hans er farget av dette. Han har også en sentral rolle som elsker til den desillusjo­nerte Ginny (Kate Winslet), som er utro mot sin andre ektemann Humpty (Jim Belushi). Hans voksne datter dukker opp på flukt fra mafiaen, og Mickey får et godt øye til henne. Sjalusidra­maet er i gang.

Filmen oppleves mer som et teaterstyk­ke. Det kunne ha fungert, men historien mangler en skikkelig retning og ender opp med å føre ingensteds hen. Akkurat samme historie har blitt fortalt så uendelig mange ganger før, og bedre. Scenografi­en og koloritten er sjarmerend­e, men det er Kate

Winslets prestasjon som redder stumpene, og gjør filmen middels severdig.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway