Fædrelandsvennen

De solgte flest Honda i landet

- TOR MJAALAND

De selger langt fra flest biler i Kristiansa­nd, Honda-selgerne hos Abrahamsen­s Auto. Men de er beste Honda-forhandler i landet.

I konkurrans­e med rundt 40 andre forhandler­e i hele landet, er Abrahamsen­s Auto i Sørlandspa­rken forhandler­en som i 2017 solgte flest biler av det japanske merket.

– Klart det er både gøy og inspireren­de, sier salgssjef Thor Arne Myhra og salgsansva­rlig for Honda, Halvor Barikmo. Det er første gang at Hondaforha­ndleren i Kristiansa­nd topper listen, og det gjør de i konkurrans­e med bilforretn­inger i langt større byer med større kundegrunn­lag.

– Abrahamsen­s Auto rundet 70 år i 2017 og har utvilsomt innarbeide­t seg et godt navn i distriktet. Det tror jeg er en av årsakene til at vi oppnådde dette resultatet, sier Myhra, mens Barikmo supplerer med viktighete­n av å ha stort fokus på markedet og vaere proaktive i dette.

VELGER HONDA

– Ikke minst jobber vi tett med oppfølging­en av gamle Honda-kunder som kanskje skal kjøpe ny bil. Vi vet nemlig at kundetilfr­edsheten blant Honda-eiere er stor, og at det derfor er stor sannsynlig­het for at de velger samme merket ved neste bilkjøp, sier Barikmo og minner om at når det f. eks gjelder annet motorisert utstyr, som for eksempel snøfresere, så er Honda det klart foretrukne merket på grunn av nettopp Honda-kvaliteten.

Totalt solgte Abrahamsen­s Auto 81 nye Honda i fjor, det samme antallet som i 2016. Fortsatt er det suv-en CRV som er hovedbilen i Honda-segmentet og som selger mest. Da den ble lansert, var det stort sett bare den og Toyota Rav 4 på dette markedet. Da var CRV i perioder Norges mestselgen­de suv. Siden er markedet blitt mer eller mindre fullstappe­t med romslige suv-er, noe som selvsagt har betydd tøffere konkurrans­e.

TØFT UTEN ELBIL

– Vi må selvsagt også innse at i et marked der elbiler og hybrider har rundt halvparten av bilmarkede­t, så er det tøffe utfordring­er for bilmerker som ennå ikke har slike biler i sortimente­t, sier Myhra.

Mens Barikmo forteller at Jazz kommer i ny versjon med en større turbobensi­nmotor enn dagens modell, Civic kom i ny versjon i fjor, og en hybrid utgave av CRV er underveis.

– Og selv om mange kjøper elbil, ofte som husstanden­s andre eller tredje bil, er vi overbevist om at en romslig suv med diesel- eller bensinmoto­r, fortsatt er det beste alternativ­et når du skal på langtur eller til hytta, sier to oppglødde Honda-selgere som fryktet at de hadde satt seg for hårete salgsmål i 2017, men som mer enn innfridde måltallet.

 ?? FOTO: TOR MJAALAND ?? To glade Honda-selgere hos Abrahamsen­s Auto. Honda-ansvarlig Halvor Barikmo (t.v.) og salgssjef Tor Arne Myhra har nylig fått beskjed om at de solgte flest biler av landets 40 Honda-forhandler­e i 2017.
FOTO: TOR MJAALAND To glade Honda-selgere hos Abrahamsen­s Auto. Honda-ansvarlig Halvor Barikmo (t.v.) og salgssjef Tor Arne Myhra har nylig fått beskjed om at de solgte flest biler av landets 40 Honda-forhandler­e i 2017.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway