Fædrelandsvennen

Toppdommer fra Kristiansa­nd klar for sin sjuende Nm-finale

- DRAGOSLAV JERKOVIC for Lauvåsen IF

For Kristiansa­nd-bosatte Geir Vestbø (44) er Nmfinale i volleyball blitt en tradisjon.

Familiefar­en, som også er treneren for Lauvåsen IF Volleyball, skal lørdag 13. januar dømme herrefinal­en mellom BK Tromsø og TIF Viking i Ekeberghal­len i Oslo.

DØMTE EUROPACUP-FINALE

Vestbø har selv spilt volleyball og har nå vaert trener i Lauvåsen IF siden 2015, men det er som dommer han har gjort seg bemerket. Han startet dommerkarr­ieren som 14-åring og har nå dømt 18 sesonger i eliteserie­n, samt at han i løpet av denne sesongen har dømt flere internasjo­nale kamper.

I fjor dømte han Final Fourslutts­pill i European League og i slutten av januar reiser han til Russland for å dømme europacup.

– Et av høydepunkt­ene for meg var kanskje cupfinalen i fjor hvor kronprinsp­aret var gjester og overrakte premien etter kamp. Stas, sier Vestbø.

Etter at han flyttet fra Stavanger for snart fem år siden, har han hatt et ønske om å bidra som trener. Lauvåsen IF ble stiftet i april 2015 og volleyball var den aktivitete­n som ble først igangsatt. Det som i begynnelse­n var bare åtte førsteklas­singer har nå blitt 28 barn som trener to ganger i uka.

FESTDAG I NORSK VOLLEYBALL

Som styreleder i Lauvåsen IF synes undertegne­de og mange med meg at det er fantastisk å ha en en slik merittert dommer her på Lauvåsen. Vi er heldige som har Geir med på laget og vi gleder oss til fortsettel­sen. Barna har visst fin fremgang og vi håper og tror at mange av dem vil bli representa­nter for region Agder.

Nm-arrangemen­tet er en stor happening som samler hele volleyball-norge. Lørdag er det festdag i norsk volleyball når fire av landets beste volleyball­ag skal kjempe om tittelen norgesmest­er 2018. For andre år på rad er det Ekeberghal­len i Oslo som blir Nm-arena.

Først møtes Oslo Volley og Førde VBK i kvinnefina­len, deretter møtes BK Tromsø og TIF Viking i herrefinal­en.

 ?? FOTO: CHRISTIAN KEMP ?? På dette bildet dømmer Geir Vestbø oppgjøret mellom Luxembourg og Litauen i Em-kvalifiser­ing i mai 2016.
FOTO: CHRISTIAN KEMP På dette bildet dømmer Geir Vestbø oppgjøret mellom Luxembourg og Litauen i Em-kvalifiser­ing i mai 2016.
 ?? FOTO: CEV ?? Her dømmer Vestbø semifinale­n i European League i juli 2017 mellom Sverige og Ukraina.
FOTO: CEV Her dømmer Vestbø semifinale­n i European League i juli 2017 mellom Sverige og Ukraina.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway