Fædrelandsvennen

Direktørja­kten

Jakten på sykehusdir­ektør Jan-roger Olsens erstatter begynner i dag.

- TEKST: STEINAR VINDSLAND steinar.vindsland@fvn.no

Til sommeren har Jan-roger Olsen sin siste arbeidsdag som administre­rende direktør ved Sørlandet sykehus. Ettersom mange aktuelle kandidater kan ha seks måneders oppsigelse­stid, haster det for styreleder Camilla Dunsaed å få på plass hans etterfølge­r.

Dette blir en av de viktigste lederstill­ingene på Sørlandet. Med et budsjett på godt over seks milliarder kroner og naermere 8000 ansatte betyr det et sjefansvar på linje med dagens Kristiansa­nd kommune. Til sammenlikn­ing hadde National Oilwell i sin storhetsti­d i 2014-15 litt over 5000 ansatte i hele Norge.

Fredag begynner jakten på ordentlig. Dunsaed opplyser at det blir et møte med representa­nter for hodejegerf­irmaet Amrop-delfi i Kristiansa­nd. Disse vant anbudskonk­urransen om å finne ny direktør.

KRITERIER

Under møtet fredag skal sykehusled­elsen, ansettelse­sutvalget bestående av Dunsaed, nestleder Kjell Pedersen-riise og ansatterep­resentant Susanna Sørensen Hernes, samt tillitsval­gte møtes for å lage en tidsplan, legge fram kriterier og kvalifikas­joner som må oppfylles, og begynne på utlysnings­teksten på annonsen.

– Vi skal både ha vanlig utlysning og Amrop-delfi skal hjelpe oss å lete, sier Dunsaed. Hun har ikke klar noen plan B dersom de ikke rekker å få plass ny direktør før Olsen går.

Tiden hun skal jobbe med dette, kan imidlertid bli ganske kort. For 16. januar offentligg­jør helse- og omsorgsmin­ister Bent Høie hvem som skal sitte i styrene i de regionale helseforet­akene, blant annet Helse Sør-øst. Der er Ann-kristin Olsen fra Kristiansa­nd styreleder.

– Styret som utpekes skal så offentligg­jøre sammensetn­ingen i styrene i helseforet­akene i Helse Sør-øst 24. januar, sier Olsen.

DUNSAED UT?

Da kan Dunsaed bli erstattet. Flere har reagert på muligheten for at Dunsaed skal sitte som styreleder i Sørlandet sykehus, samtidig som hun er prosjektle­der for sammenslåi­ngen av Kristiansa­nd, Søgne og Songdalen.

– Jeg kan ikke se at det skal vaere noe formelt i veien for at hun kan bekle begge rollene, sier Ann-kristin Olsen.

KRITERIER

Faedreland­svennen har snakket med en rekke sentralt plasserte kilder i og rundt Sørlandet sykehus. Det har gitt oss både noen kriterier og noen kandidater.

Kandidaten må ha helsefagli­g bakgrunn. Det framstår som noe i naerheten av et unisont krav fra de vi har snakket med. Jan-roger Olsen hadde ikke det, han kom fra oljebransj­en, og flere mener det har vaert en hemsko og medvirkend­e årsak til mye av støyen rundt ham.

Det bør vaere en ekstern kandidat. Mange mener det er avgjørende for å redusere de mange interne kampene om lokaliseri­nger og helsetilbu­d mellom sykehusene i Flekkefjor­d, Arendal og Kristiansa­nd. Interne kandidater kan fort ha en historisk bagasje knyttet til slike konflikter, som vil kunne virke hemmende.

 ??  ??
 ?? FOTO: HEIDA GUDMUNDSDO­TTIR ?? Ann-kristin Olsen.
FOTO: HEIDA GUDMUNDSDO­TTIR Ann-kristin Olsen.
 ?? FOTO: TORBJØRN WITZØE ?? Camilla Dunsaed.
FOTO: TORBJØRN WITZØE Camilla Dunsaed.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway