Fædrelandsvennen

Premiere publikum m et storfornøy­d

Over 1000 tilskuere fikk med seg premieren på Nyttårskon­serten 2018: «Bernstein on Broadway» i Kilden. Og de var fornøyde.

- TEKST: KRISTIAN HOLE kristian.hole@fvn.no

– Jeg har vaert på Nyttårskon­serten et par ganger tidligere, men denne synes jeg var den beste hittil, sier tilskuer Stine Heier entusiasti­sk.

Hun var en av flere fornøyde tilskueres o mF a ed re landsvenne­n møtte i Kilden onsdagkvel­d. Da var det nemlig duket for årets Nyttårskon­sert, som hadde Leonard Bernsteins anerkjente Broadway-verker som tema.

Stykker fra musikal-klassike- re som «West Side Story», «Peter Pan» og «On The Town» ble servert på løpende bånd av Kristiansa­nd Symfoniork­ester, som fikk hjelp av de svenske gjestesoli­stene Alexandra Büchel og Christer Nerfront, samt Evelyn Jons – som også er årets konferansi­er.

@Stine Heier tok turen til festkvelde­n sammen med besteforel­drene og søsteren Ingvild, som også synes konserten holdt høy kvalitet.

– Jeg synes innslagene og musikken var veldig bra, og det var mye musikk som vi unge også vet hva er. Tidligere har vi faktisk sett «West Side Story» her i Kilden, sier Ingvild Heier og legger til:

– Det har vaert mye bra tilbud for oss litt yngre på Kilden den siste tiden. Før jul var vi på «Like til Betlehem», og ikke minst konserten med Susanne Sundfør, som var utrolig bra. Det er veldig positivt.

– EN FIN TRADISJON

Tilskuer Bente Bergsvik var også fornøyd med årets nyttårskon- sert i Kilden, som ble hennes femte møte med den populaere konserttra­disjonen:

– Årets konsert var veldig bra, og jeg vil oppsummere den som lett – på en positiv måte altså, sier Bergsvik.

Venninnen Heidi Ramsjord var enig i venninnens dom.

– Det har blitt en fin tradisjon å dra på Nyttårskon­serten, og når det kommer til musikaler, et det nok «West Side Story» jeg husker best fra programmet.

Hyller solistene

For ekteparet Astrid og Jan Harald Forus ble Nyttårskon­serten 2018 en fulltreffe­r.

– Det var en veldig bra konsert, og de toppet det hele med «West Side Story»-innslaget på slutten. Jeg har vaert på alle nyttårskon­sertene, og jeg må si at dette er de beste solistene de har hentet inn, forteller Jan Harald.

Astrid synes også at kveldens humoristis­ke konferansi­er, Evelyn Jons, gjorde en fremragend­e jobb for å binde showet sammen, både med humor og med interessan­te fakta.

– Konferansi­eren fikk det hele til å flyte veldig godt sammen. Alt i alt var dette et knallbra show, oppsummere­r hun.

Konserten spilles også i Kilden fredag og lørdag. Den var satt opp i Arendal Kulturhus torsdag kveld.

 ?? FOTO: KRISTIAN HOLE ?? Solistene Christer Nerfront (t.v.), Alexandra Büchel og Evelyn Jons under årets Nyttårskon­sert i konsertsal­en i Kilden. Sistnevnte er også årets konferansi­er.
FOTO: KRISTIAN HOLE Solistene Christer Nerfront (t.v.), Alexandra Büchel og Evelyn Jons under årets Nyttårskon­sert i konsertsal­en i Kilden. Sistnevnte er også årets konferansi­er.
 ?? FOTO: KRISTIAN HOLE ?? Bente Bergsvik (t.h.) og venninnen Heidi Ramsjord.
FOTO: KRISTIAN HOLE Bente Bergsvik (t.h.) og venninnen Heidi Ramsjord.
 ?? FOTO: KRISTIAN HOLE ?? Astrid og Jan Harald Forus smilte bredt etter konserten.
FOTO: KRISTIAN HOLE Astrid og Jan Harald Forus smilte bredt etter konserten.
 ?? FOTO: KRISTIAN HOLE ?? Søstrene Stine (t.v.) og Ingvild Heier.
FOTO: KRISTIAN HOLE Søstrene Stine (t.v.) og Ingvild Heier.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway