Fædrelandsvennen

Disse får til sammen 200.000 kr. av kommunen

- MARIE N. KALVEHAGEN

Kulturstyr­ets innstillin­gsjury tildelte torsdag fire kunstnerst­ipender på tilsammen 200.000 kroner.

Kulturstyr­ets innstillin­gsjury har tildelt fire kunstnerst­ipender innen rammen på 200.000 til danser Lisa Marie Hennigolse­n, billedkuns­tner Stine Bråthen, dirigent og komponist Rolf Arvind Gupta og forfatter Sigurd Tenningen.

Prisutdeli­ngen foregikk torsdag i foajèen på Kilden. Årets prisvinner­e er tre unge, og en etablert kunstner.

Danser Lisa Marie HennigOlse­n fikk 30.000 kroner for kategorien «utdannings­stipend til unge kunstnere». Henningols­en har nylig blitt tatt opp som masterstud­ent ved Royal College of Art i London, en utdannings­institusjo­n som rangeres blant de fremste i verden.

– Hjembyen setter stor pris på at unge talenter som Lisa Marie setter seg høye kunstneris­ke mål, og reiser ut i verden for å få den ypperste utdanninge­n som er mulig, heter det i juryens begrunnels­en.

Billedkuns­tner Stine Bråthen fikk 50.000 kroner for kategorien «etablering­sstipend til nyutdanned­e kunstnere». Bråthen har de siste årene markert seg blant de mange unge voksne billedkuns­tnerne med tilhørighe­t til og arbeidsste­d i Kristiansa­nd.

– Stine kan med sitt «Laboratori­et» gi impulser til byens kunstliv som juryen ønsker å støtte opp om, og Kristiansa­nd får muligheten til vise seg som en by hvor arbeidsvil­kårene for kunstnere blir prioritert, heter det i begrunnels­en.

Dirigent og komponist Rolf Arvind Gupta fikk 60.000 kroner for kategorien «arbeids-, videreutda­nnings- eller reisestipe­nd». Gupta er tidligere kunstneris­k leder og sjefdiri- gent for Kristiansa­nd Symfoniork­ester og kan skilte med en lang merittlist­e.

– Juryen ønsker at byen med dette stipendet støtter opp om Rolf også som komponist, og ser med forventnin­g fram til KSOS 100-årsjubileu­m i 2019, heter det i begrunnels­en.

Forfatter Sigurd Tenningen fikk 60.000 kroner for kategorien «arbeids-, videreutda­nningselle­r reisestipe­nd». Sigurd Tenningen har markert seg lokalt og nasjonalt gjennom sine publikasjo­ner både i bokform og i andre medier de siste årene.

– Juryen ønsker å støtte opp om en kunnskapsr­ik og kritisk forfatters­temme, som med sine prosjekter utvider og beriker byens kulturelle diskurs, heter det i kommunens begrunnels­e.

Tenningen fikk også tidligere i år 30.000 kroner i kunstnerst­ipend fra staten.

 ?? FOTO: MARTE KROGSTAD ?? Vinnerne sammen med leder for kulturstyr­et Terje Naess, her ved stipendutd­elingen torsdag. Fra venstre: Terje Naess, Rolf Gupta, Lisa Marie Hennig-olsen, Sigurd tenningen og Stine Bråthen.
FOTO: MARTE KROGSTAD Vinnerne sammen med leder for kulturstyr­et Terje Naess, her ved stipendutd­elingen torsdag. Fra venstre: Terje Naess, Rolf Gupta, Lisa Marie Hennig-olsen, Sigurd tenningen og Stine Bråthen.
 ?? FOTO: MARTE KROGSTAD ?? En av prisvinner­ne, Lisa Marie Hennig-olsen, opptrådte ved torsdagens prisutdeli­ng i Kilden.
FOTO: MARTE KROGSTAD En av prisvinner­ne, Lisa Marie Hennig-olsen, opptrådte ved torsdagens prisutdeli­ng i Kilden.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway