Fædrelandsvennen

Mot borgerlig enighet, men forhandlin­ger gjenstår

- NTB

Høyre, Frp og Venstre er innstilt på å legge fram en regjerings­erklaering i løpet av helgen, men det forhandles fortsatt om vanskelige saker.

De tre borgerlige partienes organer satt fredag i beredskap for å kunne møte på kort varsel for å ta stilling til en eventuell ny regjerings­plattform, får NTB bekreftet. Søndag antydes som et sannsynlig tidspunkt.

NRK meldte fredag at partileder­ne i Høyre, Frp og Venstre var blitt enige om å danne ny regjering, men justerte senere budskapet til at de planlegger å presentere en ny plattform for sine egne i løpet av helgen.

Etter det NTB blir fortalt, gjenstår det fortsatt krevende forhandlin­ger på flere områder. Mantraet om at ingenting er klart før alt er klart, blir gjentatt. Forhandlin­gsinnspurt er et ord som blir brukt. Forhandler­ne sendte også NTB et ferskt bilde av de tre partienes ledere, nestledere og rådgivere i forhandlin­gsrommet fredag for å vise at de fortsatt satt samlet.

Fra Venstre er budskapet klart:

– Nå sitter vi fortsatt i forhandlin­ger, og det er ikke noe som er avklart. Ingenting er avklart før du har en helhet, og forhandlin­gene pågår, sier Venstre-nestleder Ola Elvestuen til NTB utenfor Hotell Jeløy Radio på spørsmål om det er enighet om en ny borgerlig regjering.

– Vi sitter fortsatt og forhandler, og det gjenstår fortsatt vanskelige ting, sier partiets pressesjef Jan Christian Kolstø til NTB.

Han bekrefter at landsstyre­t er kalt inn.

– Hos oss er det stortingsg­ruppen som avgjør, etter at landsstyre­t har kommet med sine synspunkte­r, sier Kolstø.

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? – Ingenting er avklart før du har en helhet, og vi forhandler fortsatt, sa Venstres nestleder Ola Elvestuen til NTB.
FOTO: NTB SCANPIX – Ingenting er avklart før du har en helhet, og vi forhandler fortsatt, sa Venstres nestleder Ola Elvestuen til NTB.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway