Fædrelandsvennen

Varsler mot flere enn Tonning Riise

- NTB

Det har også kommet varsler som ikke dreier seg om den avgåtte Unge Høyre-lederen Kristian Tonning Riise, bekrefter Høyres generalsek­retaer John-ragnar Aarset.

På en pressekonf­eranse i går ettermidda­g gjentok Aarset beklagelse­n over at personer som tidligere har forsøkt å varsle om Kristian Tonning Riise ikke har blitt fulgt godt nok opp.

– Etter at Tonning Riise trakk seg tidligere i uka, har saken fått en helt annen karakter. Vi har fått konkrete varslingss­aker, konkrete historier fra personer som har hatt ubehagelig­e opplevelse­r. Flere har dessverre har forsøkt å varsle tidligere. De er ikke fulgt opp på en skikkelig måte. Det er både Unge Høyre og jeg veldig lei oss for. Det har vaert en alvorlig svikt, sa Aarset.

SJU VARSLER

I alt er det kommet sju varsler denne uka, uten at Høyre vil si noe om hvem eller hva det gjelder.

– Flere går på Kristian, men det er også andre saker. Det er for tidlig å si noe saerlig om innholdet i sakene, saerlig av hensyn til varslerne.

SOLBERG BEKLAGER

– At tidligere varslinger ikke er fulgt opp på en skikkelig måte, er ikke godt nok. Høyre har gjort en for dårlig jobb med håndtering­en av disse sakene. Det er jeg lei meg for og vil beklage overfor varslerne, sier Solberg i en uttalelse NTB har fått.

– Det har kommet inn nye opplysning­er og varslinger det siste døgnet. Opplysning­ene som kommer inn er svaert alvorlige, og vitner om uakseptabe­l oppførsel fra Tonning Rise, sier Solberg.

Hun viser til at partiets generalsek­retaer John-ragnar Aarset nå har tatt over ansvaret for å behandle sakene.

– Saken fremstår nå som mer alvorlig enn tidligere. Jeg håper alle som vurderer å varsle tar kontakt med partiet. Vi vil ta dere på alvor, følge dere opp og gi dere så mye støtte som vi kan, sier Solberg.

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Det er kommet flere varsler om Kristian Tonning Riise. Også andre personer i Høyre er i søkelyset.
FOTO: NTB SCANPIX Det er kommet flere varsler om Kristian Tonning Riise. Også andre personer i Høyre er i søkelyset.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway