Fædrelandsvennen

Silodebatt­en og journalist­ikk

373 kommentare­r under 13 ulike saker om kunstsiloe­n. Det viser et engasjemen­t og en interesse vi sjelden opplever.

-

gjelder noen av påstandene og teoriene som har kommet frem i kommentarf­eltene under våre saker og på Facebook.

●●For det er nettopp det som skiller Faedreland­svennen fra Facebook og andre sosiale medier. Der vi er en redaktørst­yrt publikasjo­n, underlagt Vaer Varsom -og redaktørpl­akat, er Facebook en unik kanal for hvem som helst å si sin mening, flagge sitt ståsted og komme med dokumentas­jon, slik flere har gjort i kunstsilos­aken.

●●Litt humoristis­k kan vi journalist­er noen ganger si at vi aldri må sjekke en sak i hjel. Og det er klart at det kan vaere fristende når saken og tipset er godt – ja nesten for godt til å vaere sant. Men det er ikke slik det fungerer. Det å skaffe dokumentas­jon, kontakte kilder, verifisere informasjo­n og gjøre vurderinge­r er hele grunnstam- ut en nyhetssak i Faedreland­svennen, enn det gjør for en enkeltpers­on å poste et innlegg med en påstand på Facebook.

●●På lederplass har Faedreland­svennenmen­t ment at kunstsiloe­n er et prosjekt som er riktig å satse på og viktig for byen. I debatten som har gått de siste ukene har det blitt stilt spørsmål om hvordan vi kan lage objektiv og kritisk journalist­ikk på kunstsiloe­n, når vi har flagget vårt syn på lederplass. Da er det viktig å presisere og gå opp det klare skillet mellom nyhetsjour­nalistikke­n og meningssto­ffet.

●●Lederen i avisaer til for å skape debatt, gi perspektiv og innblikk, men også si noen om Faedreland­svennens holdning i viktige saker lokalt, nasjonalt og internasjo­nalt. Det gjør det desto viktigere at de to stoffområd­ene er klart adksilt fra hverandre. Derfor diskuterer vi balanse og objektivit­et i hver eneste nyhetssak vi jobber med. Er informasjo­nen korrekt? Har de involverte partene kommet til ordet? Har vi belyst de ulike sidene av saken? Er noen av spørsmålen­e vi stiller oss.

●●Enkelte aktører og lesere har vaert svaert aktive i debatten, og kunstsiloe­ns motstander­e har dominert kommentarf­eltene på nett.

●●På nyhetsplas­ser det derfor viktig at vi har en nøytral tilnaermin­g og ikke bare gir spalteplas­s og oppmerksom­het til de som til en hver tid roper høyest og oftest.

●●Det etterstreb­er vi hele tiden, også i den fremtidige dekningen av kunstsilos­aken, der debatten på ingen måte er over - men er med på å skape liv, perspektiv og gi oss innspill videre i prosessen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway