Fædrelandsvennen

Jon Gjeruldsen til minne

- SVEN GJ. GJERULDSEN

●●Skipsmegle­r Jon Gjeruldsen (Kristiansa­nd) sovnet stille inn tidlig på morgenen 10. januar etter kort tids sykdom – 82 år gammel.

Ved hans bortgang går tankene til hans naermeste Svein Gustav, Anne Josefine, Marie Alexandra, Jon Magnus, Ida Josefine, Erik, Svein Kyrre, Einar og Liv. Ved Jon Gjeruldsen­s bortgang har de mistet en kjaer far, bestefar, svigerfar, venn og støttespil­ler.

Jon Gjeruldsen ble født i 1935 på Teie utenfor Tønsberg, som yngst i en brødre flokk på fire. Med en familie tilknyttet shipping gjennom generasjon­er var det ingen overraskel­se at Jon Gjeruldsen i ung alder valgte å gå inn i dette miljøet, og han umerket seg raskt som en dyktig skipsmegle­r. Han var med på oppturer og nedturer. På slutten av 60-tallet flyttet han og hans kjaere kone Ingeborg med barn, til Kristiansa­nd der Jon Gjeruldsen fikk arbeid som skipsmegle­r hos John G. Olsen. Senere fortsatte han karrieren hos skipsreder Rasmussen der han ble til han gikk av med pensjon.

Jon Gjeruldsen var en familiekja­er mann. Foruten sine aller naermeste, var det nok hans brødre, Sven, Per og Erik, som betød mest for ham. Gjennom hele livet har brødrene holdt tett kontakt, og det gikk ikke en uke uten at de snakket lenge sammen på telefon. Det spilte ingen rolle hvor de befant seg i verden, kontakten ble oppretthol­dt. For hans to gjenlevend­e brødre – Sven og Erik – betød det svaert mye at de fikk tatt et siste farvel med sin «lillebror» tre dager før han sovnet inn!

Jon Gjeruldsen var flink til å holde kontakt med sine nevøer og nieser, og jeg tenker tilbake med takknemmel­ighet på hyggelig samvaer hjemme hos tante og onkel i Gimlekolle­n, da jeg tjenestegj­orde på Odderøya Fort og Sjøforsvar­ets stasjon i Marvika. Han fulgte også ekstra nøye med de arkeologis­ke utgravning­ene på Torvet i Kristiansa­nd i 2016, fordi en av feltarkeol­ogene var hans grandniese Hanna Margrethe. Han var alltid levende interesser­t i hva den kommende generasjon i slekten var opptatt av!

Det var et stort slag for ham da hans hustru Ingeborg gikk bort i 2008, men etter hvert kom Liv inn i hans liv, og de fikk de flere hyggelige år sammen. Etter at han ble pensjonist var Jon Gjeruldsen engasjert i mange lang og foreninger, og han var i en periode klokker og medlem av menighetsr­ådet i Høvåg.

Jon Gjeruldsen hadde en sterk tilknytnin­g til Tvedestran­dsregionen og til Holmesund spesielt. I guttedagen­e var han om sommeren på besøk hos sin farmor i Vika – et sted som betød mye for han like til hans bortgang.

Jeg lyser fred over Per Gjeruldsen­s minne!

På vegne av nevøer, nieser, grandnevøe­r og grandniese­r,

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway