Fædrelandsvennen

Har hatt samling i bunnen

Vipers har hatt en svak innledning på 2018. Nå håper Kenneth Gabrielsen laget slår kraftig tilbake når København er motstander i Ehf-cupen i dag.

- TEKST: HÅVARD KARLSEN havard.karlsen@fvn.no

– Vi har hatt ei veldig god treningsuk­e. Blant annet økten på torsdag, som var den beste på veldig lang tid, sier Vipers-treneren.

Sørlending­ene har trøblet litt i det siste. Etter seieren over Stabaek i Nm-finalen i romjula, har det blitt uavgjort mot Larvik (2525), og tap mot Issy Paris i Ehfcupen. Det franske laget vant 23– 22 i Aquarama.

Etter den kampen uttalte Gabrielsen at laget «ikke dro i samme retning», og at «det er noe som er som det ikke skal vaere». – Har dere funnet ut av ting nå? – Det er mange små ting som ikke har fungert som det skal, og det har gått ut over helheten, spesielt i angrep. Vi har vaert unøyaktige på de enkle tingene, og ikke satt oss opp i de beste situasjone­ne, sier Gabrielsen.

Derfor har det lugget litt, selv om det var mange gode perioder mot spesielt Larvik. Vipers ledet en periode med seks mål, og skulle ha dratt i land seieren.

– Det har vaert samling i bunnen når ting ikke fungerer. Vi ønsker å vaere gode hele tiden, men noen ganger får vi det ikke til helt. Nå er det viktig at alle drar i samme retning, sier Gabrielsen.

Forventer tøff kamp

– Hvordan har spillerne vaert den siste tiden, når dere har slitt litt?

– Det blir som det alltid er i toppidrett­en. Alle må se seg selv i speilet, og tenke på hva man kan bidra med for å snu ting, sier Gabrielsen.

Det har altså resultert i en god uke, der troen på egne ferdighete­r har kommet tilbake.

– Det skal bli spennende å se om vi får det ordentlig ut mot København, sier Gabrielsen.

Han er klar på at Vipers møter et sterkt lag på bortebane lørdag. København leder den danske serien.

– Det blir en ekstremt tøff kamp. København kjører et voldsomt tempo, så vi får ikke tid til å feire scoringer. Vi må rett hjem i forsvar, og tenke på jobben vi skal gjøre defensivt. Vi må løpe for alt det er verdt, for København er veldig gode på mye av det de gjør, sier Gabrielsen.

Vipers-treneren beskriver København som et «ganske komplett lag».

– Men vi er gode vi også, og har absolutt muligheten til å vinne kampen, sier Gabrielsen.

Vipers dro grytidlig til den danske hovedstade­n fredag morgen, og hadde en trening i hallen til København. Klokka 16.00 i dag er det avkast..

to norske innslag

Vertene leder den danske serien, og banket Ringkøbing 38-26 i sin forrige kamp.

I Ehf-cupen tapte laget sin første kamp i gruppespil­let, 24–27 borte mot russiske Lada.

Lada slo for øvrig ut Vipers av Ehf-cupen forrige sesong på bortemålsr­egelen.

Danskene har to norske spillere, kantspille­r Line Bjørnsen og keeper Marie Sundfør Tømmerbakk­e. Førstnevnt­e har spilt sammen med Kari Brattset, Jeanett Kristianse­n og Kristin Nørstebø i Glassverke­t.

– København har også Hanna Blomstrand, som er høyreback på det svenske landslaget, sier Gabrielsen, som også ramser opp nederlands­ke Kelly Dulfer, svenske Jenny Alm, samt danske Mia Møldrup som nøkkelspil­lere.

Kampen mellom København og Vipers kan du følge direkte med tekst på fvn.no lørdag.

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Kari Brattset og Vipers møter den danske serieleder­en København i sin andre gruppespil­lskamp i Ehf-cupen lørdag.
FOTO: NTB SCANPIX Kari Brattset og Vipers møter den danske serieleder­en København i sin andre gruppespil­lskamp i Ehf-cupen lørdag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway