Fædrelandsvennen

Norske jenter skal stoppe Vipers

- HÅVARD KARLSEN

Line Bjørnsen og Marie Sundfør Tømmerbakk­e skal prøve å senke Vipers i Ehfcupen i dag.

– Det blir kult å spille mot Vipers. Jeg tror det blir en jevn kamp, sier Line Bjørnsen.

25-åringen fra Stavanger spiller venstrekan­t for København, som tar imot Vipers i den andre gruppespil­lskampen i EHF-CUpen lørdag.

Begge lag tapte sin første kamp, mot henholdsvi­s Lada (Russland) og Issy Paris (Frankrike).

– Vipers har prestert godt i den hjemlige serien. De har enorm fart og bra trykk i angrepsspi­llet sitt. Jeg tror det blir en kamp med mange scoringer, om begge lag kjører etter, sier Bjørnsen.

Hun kjenner Vipers-trioen Kari Brattset, Jeanett Kristianse­n og Kristin Nørstebø godt. De spilte sammen i Glassverke­t.

– Det blir veldig kjekt å møte dem. Det er en stund siden sist, sier Bjørnsen.

København leder den danske serien, og er kjent som et godt hjemmelag.

– Vi må ta med godfølelse­n fra ferien, og bare kjøre på videre, sier Marie Sundfør Tømmerbakk­e.

Den norske keeperen, som spilte mange år for Oppsal før hun meldte overgang til den danske hovedstade­n, starter trolig lørdagens kamp for vertene.

– Hva kan Vipers forvente seg? – Høyt trykk, mye fart og mye vilje. Vi skal prøve å stå tett bakover, og løpe masse, – Vipers har mange gode skyttere, og har et veldig bra ankomstspi­ll. Det må vi løse, sier Tømmerbakk­e, og tenker spesielt på Linn Jørum Sulland og Jeanett Kristianse­n.

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Line Bjørnsen (t.v.) og Marie Sundfør Tømmerbakk­e (t.h.) spiller for København, som er Vipers’ motstander i Ehf-cupen lørdag.
FOTO: NTB SCANPIX Line Bjørnsen (t.v.) og Marie Sundfør Tømmerbakk­e (t.h.) spiller for København, som er Vipers’ motstander i Ehf-cupen lørdag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway