Fædrelandsvennen

Birkenes-skiskytter med pallplass i norgescupe­n

- AGDER SKISKYTTER­KRETS

Lars Aasheim Svaland noterte seg for karrierebe­ste i norgescupe­n for seniorer. Junioren Ånon Flåta imponerte også.

Seniorenes norgescups­esong fortsatte på Lygna forrige helg, der Lars Aasheim Svaland fra Birkenes IL innkassert­e sin første pallplass i seniorklas­sen etter en sekundstri­d på sprinten. Aasheim Svaland skjøt fullt hus på liggende og en bom på stående under krevende vindforhol­d med opp mot 12 knepps vind (cirka 6-7 cm).

Øystein Ulekleiv fra Dombås vant rennet foran Martin Femsteinvi­k fra Hålandsdal med Birkenes-gutten Aasheim Svaland på

3. plass. Kun 1,6 sekunder skilte

2. og 3. plassen, mens Tore Leren igjen bare var 0,7 sekunder bak Aasheim Svaland på en 4. plass.

– Herlig endelig å lykkes! Det var veldig deilig å få det til, sier Svaland etter målgang og utdyper:

– Jeg skulle gjerne holdt helt inn og knepet 2. plassen, ettersom jeg var nummer to bare hundre meter før mål, men jeg var helt pinne stiv som en stokk.

En annen som gjorde sakene sine godt og har for vane å vaere saerdeles stabil, selv i ung alder, er Ånon Flåta fra Gjerstad. Flåta går i klasse menn 18 år og innledet norgescups­esongen sammen med rundt 400 andre juniorer i helga.

Gjerstad-gutten gikk inn til 4. plass både på sprint og normal og plasserer seg ved det pent i norgescupe­n sammenlagt allerede fra starten av sesongen. Med skytingen 1+2 var Flåta drøye minuttet bak vinner Martin Alfheim fra Mo i Rana på sprinten, mens han endte 2.30 bak vinner Mats Øverby fra Lier på normaldist­ansen med skytingen 1+1+0+1.

Med det er Flåta ikke helt ute av kampen om junior-vm plass i klassen 17-19 år der Norge sender inntil fire løpere av hvert kjønn, men han må da levere på øverste hylle under junior-nm i Simostrand­a om en liten måned.

 ?? FOTO: ATLE ULDAL ?? Lars Aasheim Svaland (22) fra Birkenes IL har mange Nm-medaljer og norgescups­eire fra junioralde­ren.
FOTO: ATLE ULDAL Lars Aasheim Svaland (22) fra Birkenes IL har mange Nm-medaljer og norgescups­eire fra junioralde­ren.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway