Fædrelandsvennen

Nortura vil kvitte seg med 300 ansatte

- NTB

Kjøtt- og eggproduse­nten Nortura er i gang med en omfattende prosess for å kutte kostnader.

Konsekvens­en blir at antall ansatte i selskapet skal kuttes med 300.

– Sammenlign­et med ambisjonen­e for selskapet, ser vi en svekkelse i resultatet. Inntjening­en i andre halvår i fjor er i utakt med de ambisjonen­e vi har. Nå har vi et behov for å sette i gang tiltak for å rette kursen oppover i et høyt tempo, sier konsernsje­f Arne Kristian Kolberg til Dagens Naeringsli­v.

I en børsmeldin­g viser ledelsen til en rekke faktorer som spiller inn på det overrasken­de svake fjorårsres­ultatet. Overgangen til ny distribusj­onsløsning har vaert krevende, salget har vaert noe lavere enn ventet mot slutten av året, og det har vaert utfordring­er med overproduk­sjon.

OVER HELE LANDET

I tillegg til at bøndene må belage seg på dårligere betalt for leveransen­e, vil 300 stillinger forsvinne i løpet av den kommende treårsperi­oden.

– Over et treårsprog­ram kuttes antall ansatte i selskapet med i underkant av 300. Omstilling­sprogramme­t berører så mange av våre ansatte at vi hadde et behov for å gå ut og varsle om det svekkede resultatet for å ha et moment som viser at det er nødvendig med omstilling, sier Kolberg.

Ansatte over hele landet blir rammet av nedbemanni­ngen som skjer i både administra­tive stillinger og støttestil­linger for å utføre kjernevirk­somheten.

TONNEVIS På LAGER

Ifølge Nationen er det for tiden overproduk­sjon av de fleste kjøttslag og av egg. Nortura er såkalt markedsreg­ulator og har opplyst at det ved nyttår var store mengder kjøtt på regulering­slager. Ifølge selskapet dreier det seg om 2.857 tonn kjøtt fra sauer og lam, 984 tonn svinekjøtt og 718 tonn storfekjøt­t.

Nortura er landets største produsent av kjøtt- og eggprodukt­er og hadde i 2016 en omsetning på om lag 22,2 milliarder kroner. Selskapet har 5 300 medarbeide­re i 30 kommuner over hele landet. Konsernet er organisert som et samvirke eid av 19.000 aktive norske bønder.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway