Fædrelandsvennen

Color Line i dialog om samarbeid med Kunstsiloe­n

– Å få 150.000 besøkende årlig til Kunstsiloe­n er krevende og de kommer ikke av seg selv.

- TEKST: TONE SANDBERG tone.sandberg@fvn.no

Det sier konserndir­ektør Helge Otto Mathisen i Color Line som nå skal i dialog med Sørlandets Kunstmuseu­m for å se på mulige samarbeids­former omkring den planlagte Kunstsiloe­n.

– Det som skjer i Kristiansa­nd er innmari spennende, og jeg tror 150.000 gjester er fullt oppnåelig når man både ser på markedet lokalt, nasjonalt og internasjo­nalt, sier han.

Å gå inn som sponsor av Kunstsiloe­n har ikke vaert drøftet, men konserndir­ektøren sier kulturturi­sme er et satsingsom­råde Color Line har store forventnin­ger til:

– Kunst- og kultur scorer høyt i internasjo­nal sammenheng, og kan vi koble kunstopple­velser i Kristiansa­nd med lokalkultu­r i Setesdal, snakker vi store potensiell­e tall, mener Mathisen.

OPERAEN OG MUNCH

– I Oslo har vi i flere år hatt samarbeid både med Operaen og Munchmusee­t, og vi har avtale om å bruke dem internasjo­nalt når vi markedsfør­er Oslo og tilbudene våre, forteller han.

– Det er en suksess, og i fjor solgte vi ca. 60.000 såkalte «Oslo-pakker» for utlendinge­r som kommer spesifikt for å oppleve byen, overnatter på hotell og får billetter til opplevelse­stilbud, sier Mathisen.

Samarbeide­t med Operaen kom i stand da bygget sto ferdig i 2008, og Mathisen sier det nye Munchmusee­t som skal stå ferdig rett ved siden av operaen i 2019, gjør tilbudet til turistene enda mer interessan­t.

– Det er spennende å trekke en parallell til Kristiansa­nd som allerede har Kilden, og som har muligheten til å bygge et kunstmuseu­m av internasjo­nalt format rett ved siden av, mener Helge Otto Mathisen.

FAERRE UTLENDINGE­R

Om lag en million passasjere­r sluses inn og ut av Kristiansa­nd med Color Line hvert år. Svaert mange er sørlending­er som tar seg en svipptur til Danmark, og av de utlendinge­ne som kommer, velger mange å reise videre med en gang.

Sommeren 2017 hadde hotellene i Kristiansa­nd faktisk en nedgang i utenlandsk­e turister som overnattet på 14 prosent i forhold til 2016.

– Vi mener det er et stort potensiale for å trekke gjester fra Tyskland, Nederland og Danmark som får mulighet til å vaere i Kristiansa­nd. Her vil Kunstsiloe­n helt klart vaere en viktig attraksjon, mener Helge Otto Mathisen.

TREKKPLAST­ER

I fjor kom det 120.000 cruisepass­asjerer til Kristiansa­nd, men Cruise Sørlandet har foreløpig ikke vaert i kontakt med SKMU for å diskutere Kunstsiloe­n.

– Men når representa­nter for cruiserede­riene har vaert på befaring, har jeg fortalt dem om planene. Det har de tent på, og gitt uttrykk for at det er veldig spennende, sier daglig leder Marianne Pedersen i Cruise Sørlandet.

– En Kunstsilo vil vaere et trekkplast­er og et besøksmål som kan brukes som innsalg av Kristiansa­nd som cruisedest­inasjon. Det at man beholder et bygg med dens historie vil gi en ekstra dimensjon til innholdet den fylles med, mener hun.

– Personlig synes jeg det ville vaere veldig trist om siloen rives og vi bare får enda ett leilighets­bygg i stedet. Det ville vaere et tap fra et turiststås­ted, sier Marianne Pedersen.

 ?? FOTO: KJETIL REITE ?? – Kunst- og kultur scorer høyt i internasjo­nal sammenheng. Kan vi koble kunstopple­velser i Kristiansa­nd med lokalkultu­r i Setesdal, snakker vi store potensiell­e tall, sier konserndir­ektør Helge Otto Mathisen i Color Line.
FOTO: KJETIL REITE – Kunst- og kultur scorer høyt i internasjo­nal sammenheng. Kan vi koble kunstopple­velser i Kristiansa­nd med lokalkultu­r i Setesdal, snakker vi store potensiell­e tall, sier konserndir­ektør Helge Otto Mathisen i Color Line.
 ?? FOTO: REIDAR KOLLSTAD ?? 120.000 cruisepass­asjerer besøkte Kristiansa­nd i fjor.
FOTO: REIDAR KOLLSTAD 120.000 cruisepass­asjerer besøkte Kristiansa­nd i fjor.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway