Fædrelandsvennen

Kritisk til at Northug ikke vil prate med ham

Landslagss­jef Vidar Løfshus er klar på at han ikke er fornøyd med dialogen med Petter Northug.

- ANNE-MARIT DAHL

Før sesongen hadde Vidar Løfshus ikke i sin villeste fantasi trodd at Petter Northug sto i fare for ikke å vaere blant de utvalgte i en Ol-tropp som kan telle 12 mannlige langrennsl­øpere.

– Sannsynlig­heten for at navnet hans står på innstiling­en vi leverer på tirsdag er lav, men vi skal ikke avskrive muligheten. Jeg, Tor-arne Hetland og Arild Monsen diskuterte at det ville vaert dumt å stenge døra totalt. Da ville det blitt mye støy og bråk. Den støyten får vi ta på tirsdag når vi tar den endelige avgjørelse­n, sier Vidar Løfshus som møtte Adresseavi­sen på Ullevaal stadion i Oslo i går formiddag.

I starten av neste uke har han fasiten på hvordan de som skal konkurrere i Planica i helga har gjort det. Der har Petter Northug meldt avbud på grunn av sykdom. Løfshus utdyper:

– Det er veldig få argumenter som taler for å ta med Petter til OL akkurat nå. Han er utkonkurre­rt av andre norske utøvere. I den grad han blir med, så er det fordi vi har en åpning i troppen, rett og slett. At vi ser at vi har en plass «til overs» og kan ha en sånn type joker i ermet, sier Løfshus.

– Hvilken jokerrolle ser du for deg?

– At han er en reserve som antakeligv­is ikke er med bortover i starten. Han må få jo få trent godt, begynne å gå skirenn og vise overfor oss og seg selv at han er god nok til eventuelt å hoppe inn. Jeg tror nok at det skal bli mannefall for at han skal på startstrek­en, sier Løfshus som er kritisk til dialogen med skistjerne­n.

– Hvordan er dialogen med Northug nå?

– Det er Stig Rune Kveen jeg prater med. Vi har hatt veldig god dialog. Vi har hatt ganske hyppige møter siste halvannen måned. Men jeg har jo sagt at jeg kunne ønsket at jeg hadde bedre personlig dialog med Petter. Det er ikke tvil om det. – Hva stopper det?

– Han ønsker jo at vi ikke skal forstyrre ham, for å si det sånn, at vi diskuterer trening med Stig Rune, sier Løfshus.

Selv om landslagss­jefen vurderer sjansen for å se Northug i OL som liten, mener han det er riktig å holde døra på gløtt.

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Vidar Løfshus beskriver dialogen med Stig Rune Kveen, Petter Northugs trener som veldig god. Men Løfshus kunne tenkt seg en bedre personlig dialog med skistjerne­n.
FOTO: NTB SCANPIX Vidar Løfshus beskriver dialogen med Stig Rune Kveen, Petter Northugs trener som veldig god. Men Løfshus kunne tenkt seg en bedre personlig dialog med skistjerne­n.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway