Fædrelandsvennen

Baltic ferdig som Kif-trener

Som et ledd i kampen for å unngå nedrykk til 2. divisjon, får ikke Tihomir Baltic lede KIF lenger.

- TEKST: ÅGE HARALD DRANGSHOLT aage.h.drangsholt@fvn.no

– Jeg fikk en e-post mandag med beskjed om at jeg er sagt opp som trener, sier Baltic.

– Ble du overrasket?

– Nei, jeg hadde på en måte forventet det, sier kroaten.

– IKKE FÅTT SPARKEN

Svein Erik Jensen, styreleder i KIF, mener likevel ikke at Baltic har fått sparken.

– Han er løst fra treneroppg­aven, men har ikke fått sparken. Vi oppretthol­der alle våre forpliktel­ser overfor ham til kontrakten går ut 31. mai. Men han skal ikke lede treningene lenger, sier Jensen. – Er ikke det å få sparken? – Hvis du sparker noen tar du fra ham alt med én gang. Det er mye mer graverende. Men ut fra resultaten­e våre er vi avhengige av å ta noen grep for å redde plassen, sier Jensen.

NEDRYKKSPL­ASS

Baltic ledet KIF til sjette- og sjuendepla­ss i sine to første sesonger, men foran denne sesongen var forventnin­gene skrudd i vaeret. I fjor vår gikk klubben høyt ut og sa at de på sikt ville lede klubben til toppen av norsk håndball. Men i øyeblikket ligger klubben på nedrykkspl­ass til 2. divisjon, tre poeng bak Lillestrøm på sikker plass – etter å ha tapt de fem siste kampene. Det toppet seg da laget tapte 23–37 borte for Viking sist helg.

– Det var en vanskelig situasjon allerede før sesongen startet. Laget var ikke på plass, og spillerne var heller ikke fokuserte på jobben som lå foran. I tillegg har vi slitt med skader, forklarer Baltic, som heller ikke har fått den assistentt­reneren han hadde blitt forespeilt.

VISER FORSTÅELSE

Og målet om å hente to profiler, endte i at «bare» Øyvind Frigstad ble hentet fra Drammen.

Likevel har han forståelse for at han ikke fikk fortsette som trener.

– Jeg har forståelse for at jeg ikke var ønsket lenger. Når resultaten­e uteblir, handler det ikke om å bytte spillere, men treneren. Og kanskje kan det komme en psykologis­k effekt ut av det som gjør at spillerne står opp for laget igjen, sier Baltic.

– Hvilke følelser sitter du igjen med overfor KIF?

– Jeg er verken irritert eller skuffet. Vi har dårlige resultater samtidig som vi kanskje ikke har fått den riktige støtten, sier Baltic, som er bosatt i Kristiansa­nd med kone og to barn.

– MANGEL På MOTIVASJON

Svein Erik Jensen understrek­er at Baltic ikke har hatt enkle arbeidsvil­kår.

– Dette er ikke hans ansvar alene, det er også spillere inne i bildet. Dessuten har vi ikke lykkes i å hente assistentt­rener. Men det er trenerens oppgave å skape motivasjon og glød i troppen, og hvis ikke samspillet er i orden må vi foreta oss noe. Men det er klart at spillerne har et stort ansvar her, sier Jensen, som også peker på det har oppstått språkprobl­emer i kommunikas­jonen med kroaten.

– Hvorfor har det gått så galt denne sesongen?

– Mangel på motivasjon, mangel på lederskap på banen og på benken. Den indre gløden og evnen til å blø for drakta har manglet, sier Jensen.

TRIO LEDER LAGET

Han forteller at Preben Nilsen, Svenn Erik Medhus og Vegard Kalstad skal lede treningene denne uka og i søndagens kamp mot Haugaland, som en nødløsning.

– Og så skal vi ha et ekstraordi­naert styremøte på fredag der vi håper å komme fram til en mer permanent løsning.

Styreleder­en frykter ikke at denne situasjone­n skal ødelegge klubbens langsiktig­e målsetting.

– Målet vårt for femårsplan­en er fortsatt å tilby lokale talenter en arena, at vi skal trekke til oss spillere som er sultne til å bygge opp noe, og at vi skal få KIF opp i den øverste divisjonen, sier Jensen, som beskriver klubbens økonomi som «sunn».

 ?? FOTO: MORTEN LIND VÅRUM ?? Etter to og en halv sesong er Tihomir Baltic ferdig som trener i KIF.
FOTO: MORTEN LIND VÅRUM Etter to og en halv sesong er Tihomir Baltic ferdig som trener i KIF.
 ?? FOTO: JACOB BUCHARD ?? I mars var det positivite­t og pågangsmot da Preben Nilsen (t.v), Svenn Erik Medhus, Kurt Mosvold og Svein Erik Jensen presentert­e KIFS ambisiøse planer.
FOTO: JACOB BUCHARD I mars var det positivite­t og pågangsmot da Preben Nilsen (t.v), Svenn Erik Medhus, Kurt Mosvold og Svein Erik Jensen presentert­e KIFS ambisiøse planer.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway