Fædrelandsvennen

Johann Forfang tatt ut til VM i skiflyvnin­g

- ØYVIND SIVERTSEN

Johann Forfang (22) hoppet seg til åttendepla­ss i første treningsom­gang i Oberstdorf, og er en av fire som får hoppe på det norske Vmlaget.

Forfang er tatt ut sammen medandreas Stjernen, Daniel-andré Tande og Robert Johansson, bekrefter sportssjef Clas Brede Bråthen. Det betyr at Anders Fannemel og Halvor Egner Granerud er vraket.

Forfang gjennomfør­te torsdag sitt aller første hopp i skiflyvnin­gsbakken i Oberstdorf. Dette sa han til itromsø etter hoppet på 203,5 meter:

– Det var et veldig fint tilløp. Nå må jeg bare få frigjort kreftene enda litt mer. Det ble litt kort og nappede, beskriver han. – 203,5 meter står seg greit? – Det var en grei start. Det er så klart mer å gå på. Jeg må prøve å få det ut i neste treningsho­pp, svarer Tromsø-hopperen.

Daniel-andré Tande hoppet 223,5 meter og er et sikkert kort på det norske laget. Tande var best i den enetrening­somgangen som kunne gjennomfør­es.

Robert Johansson fikk 211,5 meter, men Andreas Stjernen strakte seg til 206,5 meter.

En av Forfangs konkurrent­er til en plass på Vm-laget, Anders Fannemel, hoppet 183,5 meter. Halvor Egner Granerud hoppet 184,5 meter.

I forkant har det vaert stor spenning om hvem som skulle få hoppe på det norske laget.

Alle disse fem er potensiell­e medaljekan­didater i VM: Andreas Stjernen, Daniel-andré Tande, Robert Johansson, Johann Forfang og Anders Fannemel.

Men bare fire får altså hoppe i konkurrans­en fredag og lørdag.

– Jeg føler meg ikke trygg på å bli tatt ut. Vi er fem stykker som hopper mer enn godt nok. Det er et litt vrient laguttak. Alle sammen er gode nok til å hoppe om seier, sa Forfang etter treningsho­ppet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway