Fædrelandsvennen

Stjernene får spilletid mot Fløy i dag

I dag får supportern­e se de nye Startprofi­lene Kevin Kabran og Isaac Twum i aksjon for første gang.

- TEKST: HÅVARD KARLSEN havard.karlsen@fvn.no

– Kabran vil spille 45 minutter. Twum vil også bli involvert, bekrefter Start-trener Mark Dempsey.

Fløy er motstander i sesongens andre treningska­mp i Sørlandsha­llen. I den første ble Donn banket 11–0.

Mot Fløy får Kabran sin debut for Start. Svensken ble hentet fra Brommapojk­arna tidligere i uka. Midtbanesp­illeren er noe som svenskene betegner som en «lir- ara» Han er rask, har god teknikk, og elsker å utfordre motstander­ne. 24-åringen er en publikumss­piller, som elsker å underholde, noe han også har bekreftet selv.

– Han er myk som en katt, sier fotballeks­pert Joakim Jonsson om landsmanne­n.

Svensken har stort sett spilt på kanten, og passer aller best på venstre siden, der han kan skjaere inn og avslutte. Kabran, som scoret 11 ganger i Superettan forrige sesong, slår også gode dødballer.

– Det skal bli godt å få spille en kamp igjen. Jeg må bli kjent med guttene, og hvordan de beveger seg, sier Kabran.

– EKSTRA FORVENTNIN­GER

Isaac Twum, som av sportslig leder Tor-kristian Karlsen har blitt betegnet som en komplett midtbanesp­iller, kan bekle flere posisjoner.

– Jeg er sikker på at Isaac vil vise hvor god han er. Selv om vi forventer mye av ham, skal han også få tid til å venne seg til norsk fotball og lagkamerat­ene sine. Det er ikke noen vits å sette et altfor stort press på ham, og tro at han er en verdenskla­ssespiller fra første spark på ballen, sier Startassis­tent Mick Priest om unggutten fra Ghana.

19-åringen ser fram til å dra på seg drakta for første gang.

– Jeg gleder meg til å spille. Jeg er ny her, og jeg må bli vant til måten vi spiller på, sier Twum, og legger til at det skal bli fantastisk å se supportern­e.

– Jeg skal gjøre alt jeg kan for å imponere dem, og vise at jeg har mye å tilføre laget, sier Twum.

Start-kaptein Simon Larsen beskriver Kabran og Twum som gode fotballspi­llere.

– Begge er litt lavmaelte enn så lenge, men jo mer vi får integrert de, og jo mer vant til samspillet de blir, så kommer det etter hvert, sier Larsen, som synes spesielt Kabran har sett pigg ut de siste treningene.

– Når vi henter en spiller som det har vaert mye prat om, og som

klubben betaler en god slant for (3,5 millioner kroner), så får du litt ekstra forventnin­ger til det. Vi har selvfølgel­ig lyst til å få gode medspiller­e på laget, og vi går egentlig bare og venter i spenning på hva som skjer, sier Larsen og smiler.

START-SPILLERE På FLØY

Fløy sliter en del med skader i stallen, og får trolig låne noen spillere fra Start til treningska­mpen i Sørlandsha­llen.

– Det er litt tidlig for oss ennå, og vi har en del spillere ute (Dardan Dreshaj, John Olav Norheim, Sven-fredrik Stray og Christoffe­r Myhre). Vi skal i hvert fall gi dem god kamp, sier Fløy-trener Nikola Trajkovic.

Han har vaert mye i Sørlandsha­llen og fulgt Starts treninger så langt i vinter. Han legger ikke skjul på at han ønsker seg et par Start-spillere i Fløy i 2018. Mikael Ugland og Lasse Sigurdsen står øverst på ønskelista.

– Vi får se hva Start tenker om dem, sier serberen.

– Hva tenker du om det du ser av Start så langt?

– Veldig interessan­t. Det er energi i hele klubben, det ser jeg. Og så ser jeg at det er tre trenere (Dempsey, Priest og Hardarson), som er veldig involvert på feltet. Det liker jeg, sier Trajkovic.

Treningska­mpen mellom Start og Fløy vises direkte på fvn.no. Avspark er kl. 17.00 i Sørlandsha­llen.

 ??  ??
 ?? FOTO: HÅVARD KARLSEN ?? Isaac Twum debuterer for Start mot Fløy i Sørlandsha­llen i dag.
FOTO: HÅVARD KARLSEN Isaac Twum debuterer for Start mot Fløy i Sørlandsha­llen i dag.
 ?? FOTO: HÅVARD KARLSEN ?? Kevin Kabran får sine første minutter for Start i dag.
FOTO: HÅVARD KARLSEN Kevin Kabran får sine første minutter for Start i dag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway