Fædrelandsvennen

Riktig avgjørelse

- STEINAR JENSEN

Vrakingen av Ole Einar Bjørndalen til OL er velbegrunn­et når vi ser på de resultaten­e som er oppnådd i verdenscup­en der plassering­ene 18 -31-18-28-4652-36-42 taler sitt tydelige språk.

●●Det sier noe om en utøver som ikke på noen måte er, eller har vaert i form denne sesongen. Jeg skal ikke bruke tid på å oppsummere tidligere meritter, det er fastslått en gang for alle – han var den største.

Nå er det snakk om en person som om noen dager fyller 44 år. I idrettssam­menheng er dette en anselig alder, men det kan vaere vanskelig for enkelte å innse at toget er gått. Alderen er den delen av saken som har vaert lite belyst som medvirkend­e årsak til Bjørndalen­s dårlige resultater. Som i andre yrker krever alderen sitt om du er snekker, mekaniker el- ler hva det skal vaere. Det gjelder også skiskytter­e. Bjørndalen setter seg selv i et heller dårlig bilde da han tross krystallkl­are avgjørelse­r i både forbund og av idrettssje­fen er uenig og påberoper seg at han kan fremtvinge en formtopp til lekene starter. Rutine er viktig, men dette er tull og tøys i seriøs idrett når vi har gode gutter som har både resultater og alder på sin side.

Selv om det ikke er så populaert, vil jeg som amatør i medisinens verden mene at alderen må vaere Ole Einar Bjørndalen­s største fiende i sin kamp for OL plass.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway