Fædrelandsvennen

Furre: – Disse bør få nasjonale verv

Dette er Kristiansa­nd-ordfører Harald Furres (H) toppliste over dyktige damer på Sørlandet. Nå ber han naeringsmi­nister Torbjørn Røe Isaksen (H) finne passende oppgaver til dem.

- TEKST: RUNE ØIDNE REINERTSEN rune.o.reinertsen@fvn.no TEKST: RICHARD NODELAND richard.nodeland@fvn.no

– Sørlandet har mange ressursper­soner som ikke er godt nok kjent i hovedstade­n. Selv om vi har fått en minister og en statssekre­taer ganske nylig, må det vaere et klart mål for landsdelen å vise fram ressursene og markere seg sterkere nasjonalt, sier Kristiansa­nds ordfører Harald Furre (H).

Uten å spørre en eneste en av dem på forhånd, har han sendt en liste over 19 kvinner fra Sørlandet til den ferske naeringsmi­nisteren Torbjørn Røe Isaksen (H). Tanken er at når Isaksen skal utnevne styremedle­mmer til statlige selskaper, eller til andre verv på nasjonalt nivå, så kan han enkelt finne kompetente kvinner fra Sørlandet.

– Senere kan det bli aktuelt med en ny liste med begge kjønn, eventuelt bare menn. Men nå dreier det seg om kvinner; Sørlandet er ikke bare dårlig represente­rt i maktens korridorer i Oslo, det gjelder enda mer for kvinner fra landsdelen, bemerker Furre.

Dette er hva han sier i følgeskriv­et til naeringsmi­nisteren: Sørlandet har mange dyktige potensiell­e styremedle­mmer til statlige styrer og råd, ikke minst kvinner.

Som ordfører er jeg opptatt av at dyktige kandidater fra landsdelen skal bli sett og vurdert i forbindels­e med oppnevning i statlig sammenheng. Jeg har derfor gleden av å oversende en liste over dyktige kvinnelige styrekandi­dater fra Agder. Dette er kandidater som ikke minst vil egne seg i statlige selskaper, som jo NFD oppnevner styret i mange av.

Navnene på vedlagte liste er ikke forespurt og valget av navn på listen er ikke resultatet av noen prosess i landsdelen. Det er meg som står for utvalget, og vi har naturligvi­s mange dyktige kvinner som ikke står på listen.

Faedreland­svennen kan legge til at når vi har kontaktet samtlige 19 kvinner på lista, så har ikke én vaert negativ til å stå der.

Hver av kvinnene har fått de samme to spørsmålen­e fra Faedreland­svennen:

Les hva de svarer til høyre.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway